Stefanović: Kraj vlade i vanredni izbori ove godine
Foto: Preent Screen

Stefanović: Kraj vlade i vanredni izbori ove godine

Politika -
Borba protiv korupcije je usmerena u jednom pravcu, ali onog momenta kada ta borba krene u više pravaca, udariće u koalicione partnere SNS i to će biti kraj ove vlade,kaže šef poslaničkog kluba DS

JAGODINA - Šef poslaničkog kluba Demokratske stranke u srpskom parlamentu Borislav Stefanović izjavio je da ove godine očekuje kraj vlade i vanredne izbore, istakavši da će ta stranka biti sve jača i ponuditi dobre ljude i kadrove a u svom planu izlaska iz krize, koji će predstaviti u februaru, akcenat staviti na poljoprivredu i energetiku.

"Borba protiv korupcije je usmerena u jednom pravcu, ali onog momenta kada ta borba krene u više pravaca, udariće u koalicione partnere Srpske napredne stranke i to će biti kraj ove vlade. Mi očekujemo da se to desi ove godine i da ćemo imati vanredne izbore", rekao je Stefanović.

On je ocenio da Vlada neće pasti zbog Kosova i istakao da "Vlada čini sve da na najbolji način rešava probleme na Kosovu i Metohiji".

Stefanović je objasnio da su u planu DS-a za izlazak zemlje iz krize, pored poljoprivrede i energetike, i zapošljavanje, socijala, školstvo, zdravstvo kao temelji države.

"U planu nisu lepe želje već konkretne i ostvarive stvari", rekao je Stefanović.

On je napomenuo da će plan prvo ići pred Programsku skupštinu na usvajanje a "zatim ćemo zvanično izaći pred građane".

"DS će biti sve jača, stresli smo prašinu sa sebe, ljudima koji nisu radili kako valja, mi smo se zahvalili, a oni koji su dobro radili ostali su u stranci i imamo da ponudimo dobre ljude i dobre kadrove", rekao je Stefanović.

On je kazao da je DS naučila lekciju, da nikada više ne daje "najvažnije resurse" koalicionim patrnerima i da nikada više neće u koaliciju sa Mlađanom Dinkićem "jer je to čovek koji je uništio srpsku ekonomiju i zdravstvo".

"Naša stranka je prošla kroz teško čistilište, neutemeljenu medijsku hajku, razvlačena je po blatu", istakao je Stefanović. Stefanović je kazao da očekuje da poslanik DS Dušan Petrović, "formira svoj poslanički klub".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track