Odblokirani putevi kod Zubinog Potoka
Foto: Rts

Kriza na Kosovu

Odblokirani putevi kod Zubinog Potoka

Politika -
Građani koji su jutors delimično blokirali puteve sprečavajući kosovske policajce i carinike da stignu na prelaze, odblokirali su puteve popodne, ali i dalje budno prate situaciju na terenu

KOSOVSKA MITROVICA - Svi putni pravci na severu Kosova koji vode ka prelazima Brnjak i Jarinje, prohodni su pošto su jutros bili delimično blokirani.

S kolovoza su uklonjeni automobili koji su služili kao prepreke, rekli su srpski izvori iz Zubinog Potoka.

Građani prate situaciju na terenu, odlučni, kako kažu, da svim demokratskim sredstvima onemoguće kosovske carinike i pogranične policajce da kopnenim putem stignu na Brnjak.

Za pripadnike Kfora i drugih međunarodnih misija, koje se nisu stavile u službu Prištine, omogućen je nesmetan prolaz, kako u Ibarskom Kolašinu, tako na putu Kosovska Mitrovica - Raška do prelaza Jarinje.

Građani, privrednici i privatni preduzetnici ne prihvataju da dažbine plaćaju Prištini, već traže da ostanu u poreskom sistemu Srbije i poreze na dodatu vrednost i akcize plaćaju svojoj državi.

Srbe na severu Kosova zbunjuju kontradiktorne izjave iz Beograda i Prištine i zato očekuju da predsednik i premijer

Srbije prime na razgovor čelnike lokalnih samouprava sa severa Pokrajine i razjasne im šta je stvarno dogovoreno tokom poslednje runde pregovora u Briselu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track