Bosić: Dodik štiti sebe i korumpirane političare RS

Za i protiv zakona o poreklu imovine

Bosić: Dodik štiti sebe i korumpirane političare RS

Politika -
Spekuliše se da je Dodikova imovina vredna više stotina miliona i da se nalazi izvan RS, u Srbiji i u nekim drugim zemljama. Takođe, postoje tvrdnje da mnogo iza njega po vrednosti imovine ne zaostaju i neki njegovi bliski saradnici iz vlasti i oko vlasti RS

BANJALUKA - Predsednik opozicione Srpske demokratske stranke Mladen Bosić kaže da je Dodikova vlada na čijem čelu je Aleksandar Džombić zaštitnik korumpiranih političara u RS.

Komentarišući vladino mišljenje o zakonu o ispitivanju porekla imovine u RS, koji je predložio SDS, Bosić je rekao da se prepoznaje želja vlade kako bi pronašla razloge da taj akt ne bude usvojen u Narodnoj skupštini RS I da je očito vlada zaštitnik kriminala i korupcije u ovom entitetu.

- Vladine tvrdnje o predloženom zakonu o ispitivanju porekla imovine više su nego smešne i netačne po raznim osnovama-rekao je Bosić odbacujući tvrdnje vlade da je to pitanje već regulisano u postojećim zakonima, koji su na snazi u RS.Bosić ističe da sada ostaje da se vidi da li je obrazloženje Vlade Srpske ujedno i stav vladajućih političkih stranaka u Srpskoj, s obzirom na to da su lideri tih stranaka javno govorili da će da podrže donošenje takvog zakona. Podršku donošenju takvog zakona nedavno je javno dao i predsednik RS i SNSD Milorad Dodik, koji je javno priznao da ima imovinu u vrednosti većoj od dva miliona KM (konvertabilnih maraka), što je manje od vrednosti imovine koju je prijavio u svom imovinskom kartonu pred prošle izbore, 2010. godine.

Inače, u javnosti se spekuliše da je Dodikova imovina vredna više stotina miliona i da se nalazi izvan RS, u Srbiji i u nekim drugim zemljama.

Takođe, postoje tvrdnje da mnogo iza njega po vrednosti imovine ne zaostaju i neki njegovi bliski saradnici iz vlasti i oko vlasti RS.

Bosić je ukazao na spremnost njegovog SDS-a da prihvate sve konstruktivne primedbe date putem amandmana na predloženi zakon kako bi i u RS počela odlučnija borba protiv kriminala I korupcije, navodeći da ovo zakonsko rešenje pošteni dočekuju mirno, a nepošteni s strepnjom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track