Dačić od sutra u poseti Makedoniji

Dačić od sutra u poseti Makedoniji

Politika -
Predsednik Vlade Srbije razgovaraće sa svojim kolegom Nikolom Gruevskim i učestvovaće na Svetosavskoj akademiji

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić boraviće od sutra u dvodnevnoj poseti Makedoniji, gde će razgovarati sa svojim kolegom Nikolom Gruevskim i učestvovati na Svetosavskoj akademiji, saopšteno je iz vlade.

U saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima navedeno je da će u delegaciji Vlade Srbije biti i ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković.

Prema planu posete, Dačić će se sutra uveče u Sali makedonske opere i baleta obratiti na ceremoniji obeležavanja Svetosavske akademije, dok će ministar Selaković govoriti Besedu o svetom Savi.

U ponedeljak, 28. januara, premijera Srbije dočekaće sa vojnim počastima njegov makedonski kolega Gruevski na platou ispred zgrade Vlade Makedonije, a zatim će biti održan sastanak dvojice premijera. Premijeri Srbije i Makedonije obratiće se u podne novinarima, nakon čega će se sresti Dačić i predsednik Skupštine Makedonije Trajko Veljanoski.

Polaganje venaca na spomen-obeležje palim herojima Makedonije predvođen je za 13 sati, a venac će u ime Vlade Srbije polažiti njen predsednik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track