Dačić: Protiv mene i vlade vodi se kampanja
Foto: KURIR

Dačić: Protiv mene i vlade vodi se kampanja

Politika -
Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio da su navodi da je njegov bivši šef kabineta Branko Lazarević bio u vezi sa Darkom Šarićem još jedan pokušaj da se kompromituju on i Vlada Srbije

PIROT - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da su navodi da je njegov bivši šef kabineta Branko Lazarević bio u vezi sa Darkom Šarićem još jedan pokušaj da se kompromituju on i Vlada Srbije.

Dačić je rekao da je od službi tražio da mu daju informacije ko je i kada iz Vlada Srbije kontaktirao sa Šarićem.

"I policija, BIA i VBA su mi odgovorile da nemaju takva saznanja. Ovo je još jedan pokušaj da se kompromituje Vlada Srbije. Zašto se sada neke stvari od pre godinu-dve-tri ponovo stavljaju u opticaj, osim ukoliko nisu namenjene u ove svrhe. A naročito zašto sada, uoči izbora novog direktora policije", rekao je Dačić nakon obilaska fabrike "Tigar tajers" u Pirotu.

Dačić je rekao da je o tome razgovarao sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i da je zaključeno da "treba utvrditi sve činjenice".

"Uostalom, ako je to tako, zašto do sada nisu preduzimane te radnje? Ko im je branio i ko je koga štitio? Ovo je kampanja koja ima za cilj da kad god se otvore neke druge radnje, uvek izmisle neke nove i vrate neke stare stvari koje bi bacile senku na ono što radi Vlada Srbije", rekao je Dačić.

On je ocenio da službenu tajnu može da oda samo onaj ko je poseduje.

"Šef kabineta nije u posedu službene tajne ko se prisluškuje. Potrebno je to proveriti", rekao je on i dodao da nikoga nije branio.

Dačić je naglasio da svako ko je sarađivao sa Šarićem treba da bude uhapšen, ako je bilo zloupotreba službenog položaja.

"Gospodin Vučić i ja smo se dogovorili da sve to proverimo, da informišemo javnost šta je tačno, a šta nije. Sigurno neću dozvoliti da bilo ko kompromituje moje ime. Ovo nema veze sa Lazarevićem. Ovo ima veze sa mnom. Pokušava se reći da je moj šef kabineta sarađivao sa Šarićem. Nikada nije utvrđeno da je Lazarević sarađivao, niti da je ikad upoznao Šarića", rekao je on.

Dačić je rekao da, ako je neko za nešto odgovoran, da će ga lično uhapsiti.

"S druge strane, ako sam ja za nešto odgovoran takođe sam spreman. Ovo je kampanja "drž'te lopova" da bi se skrenula pažnja sa nekih drugih procesa", kazao je Dačić, dodajući da oni koji traže njegovu smenu nemaju dovoljno poslanika da pokrenu taj zahtev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track