Jovičić: Vlada za 6 meseci učinila više nego DS za 12 godina
Foto: KURIR

Jovičić: Vlada za 6 meseci učinila više nego DS za 12 godina

Politika -
U proteklih šest meseci nije učinjeno ništa što je na štetu građana Srbije, a reforme koje su pokrenute doprinele su povratku poverenja u državne institucije, rekao je Aleksandr Jovičić

BEOGRAD - Vlada Srbije, u kojoj je Srpska napredna stranka (SNS), učinila je za državu i građane mnogo više za proteklih šest meseci nego režim Demokratske stranke (DS) za dvanaest godina, izjavio je danas funkcioner SNS Aleksandar Jovičić povodom tvrdnji demokrata da medijski napisi o DS treba da prikriju loše rezultate vlade.

"U proteklih šest meseci nije učinjeno ništa što je na štetu građana Srbije, a reforme koje su pokrenute doprinele su povratku poverenja u državne institucije", rekao je Jovičić povodom navoda člana predsedništva DS- Aleksandara Šapića koje je ocenio kao "neargumentovane".

Šapić je izjavio da DS treba da se okrene rušenju vlade, a ne unutarstranačkim pitanjima i ocenio da je razlog tolikog pisanja o DS to što, kako kaže, treba sakriti loše rezultate Vlade Srbije u proteklih šest meseci.

"Naravno, pred nama je još mnogo posla da bi, pre svega, ispravili sve ono što je bivši režim DS-a upropastio u Srbiji tokom svog mandata", naglasio je Jovičić, koji je potpredsednik Izvršnog odbora SNS-a.

On je dodao da vlada mora još mnogo toga učiniti da bi naša zemlja mogla da se svrsta u red modernih, razvijenih evropskih država.

"Zadovoljni smo što smo za svega šest meseci uspeli da skinemo sa Srbije epitet države u kojoj caruju korupcija i kriminal, što je bilo nasleđe DS-a. Sada je vreme da se uspostavi sistem, privuku investitori, unapredi ekonomija, zaposle građani i podigne životni standard", naveo je Jovičić u pisanoj izjavi za medije.

Prema njegovim rečima, kada "intelektualne gromade poput Aleksandra Šapića i gospode iz DS-a nude nekakve "nove ljude", a to na kraju ispadnu šoferi i "akademici" iz "Kolubare" koji su davali milijarde za lažne eksproprijacije, jasno nam je da bi građani Srbije teško ponovo podneli takvu vrstu kadrovskih rešenja".

"Srpska napredna stranka će nastaviti da sprovodi reforme i obnoviće domaću privredu, kako bi se stvorili uslovi da građani Srbije napokon mogu da žive životom dostojnim čoveka", poručio je Jovičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track