Mrkić u martu u Zagrebu
Foto: Tanjug

Mrkić u martu u Zagrebu

Politika -
Prošli smo kroz puno tema i nastojimo da u svakoj od njih dođe do nekog napretka. Radimo i konkretne dogovore, ali o tome ćemo detaljnije kada dođem u Zagreb početkom marta", rekao je šef diplomatije Srbije Ivan Mrkić

Hrvatska ministarka spoljnih poslova Vesna Pusić dogovorila se sa srpskim ministrom Ivanom Mrkićem da poseti Zagreb u martu, na marginama samita Evropske unije i Zajednice država Latinske Amerike i Kariba u Čileu, piše hrvatska štampa."Vrlo produktivan sastanak. Prošli smo kroz puno tema i nastojimo da u svakoj od njih dođe do nekog napretka. Radimo i konkretne dogovore, ali o tome ćemo detaljnije kada dođem u Zagreb početkom marta", rekao je šef diplomatije Srbije Ivan Mrkić.

"Onda ćemo sve ovo o čemu i sada razgovaramo, a ponavljam, nije nam prvi put, nastojati što bolje obaviti i da bi svakim susretom malo više poboljšavali naše odnose i davali priliku svim onim dobrim stranama koje krase i jednu i drugu državu", rekao je Mrkić.Pusić je rekla da imaju odličnu saradnju od kada su počeli razgovarati o odnosima Hrvatske i Srbije."To treba biti primer za odnose u regiji i nadam se da ćemo tome doprineti našom saradnjom", rekla je Pusić. Ona je dodala da joj je drago da je Mrkić pristao na dolazak u Zagreb."Definisali smo smo listu tema o kojima ćemo razgovarati i za koje ćemo se pripremiti. I prva tema o kojoj ćemo razgovarati biće mogućnost naših prekograničnih projekata za koje se spremamo i koji su uz sve ostalo i dobra poruka ljudima i s jedne i druge stranice granice", istakla je Pusić.Ona je rekla da je sa crnogorskim kolegom, Lukšićem s kojim će se u Zagrebu sastati u drugoj polovini februara, razgovarala o važnim temama vezanih za ulazak Hrvatske u Evropsku uniju i uspostavljanju što bolje komunikacije iprekograničnoj saradnji.

Pusić se dogovorila i sa crnogorskim ministrom spoljnih poslova i evropskih integracija Igorom Lukšićem da poseti Zagreb u februaru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track