Infante: Srbija neverovatna u borbi protiv korupcije
Foto: Beta

Predstavnik UN

Infante: Srbija neverovatna u borbi protiv korupcije

Politika -
Vlada srbije pokazuje da je jedina moguća tolerancija prema mitu nulta i da niko nije iznad zakona, navodi Vilijam Infante, predstavnik UN u Srbiji

BEOGRAD - Predstavnik Ujedinjenih nacija u Srbiji Vilijam Infante ocenio je da je vlada naše zemlje u proteklih šest meseci uradila "neverovatan" posao u obračunavanju s korupcijom, naglasivši da ta borba doprinosi putu Srbije ka Evropskoj uniji.Infante je rekao i da iskorenjavanje korupcije jača demokratiju, privlači investicije, promoviše rast i stvara nova radna mesta."Vlada Srbije je u proteklih šest meseci uradila neverovatan posao u obračunavanju s korupcijom. Veoma smo zadovoljni time kako se stvari u ovoj oblasti pomeraju napred, pogotovo konkretnim akcijama koje su preduzete i u državnom i u privatnom sektoru. Zaslužujete sve pohvale", rekao je Infante.Infante je rekao da vlada Srbije "ne samo što govori, već i radi prave stvari", odnosno "pokazuje da je jedina moguća tolerancija prema mitu nulta i da niko nije iznad zakona"."Trenutno se vodi 150 postupaka u vezi sa korupcijom, za koje se nadamo da će dobiti svoj epilog na sudu. Sada je pritisak na vladi, koja sve ove postupke mora da istera do kraja", naglasio je Infante."Sam prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da je njegov glavni motiv u ovoj borbi bolji život građana. I svakako, ova borba će doprineti vašem putu ka EU. Brisel je veoma zainteresovan za pravosudnu reformu, transparentnost onoga što radi vlast. Ponavljam, ova vlada je uradila mnogo toga da pokaže EU da je Srbija na pravom putu", kazao je Infante.On je dodao i da se ključni problemi Srbije tiču ekonomije, iz čega proističe "zametak svih ostalih problema - nezaposlenost".

"Najbolji lek za povećanje broja zaposlenih je stvaranje ambijenta, poslovne klime, koja će privući što veći broj novih ulaganja. Investicije donose nova radna mesta, to diže standard građana i ukupnu ekonomiju. To je zamajac koji je uvek dobitna kombinacija. Naravno, za privlačenje investicija je jedna od ključnih stvari nulta tolerancija ka korupciji", naglasio je Infante.Infante je zaključio da je Srbija promoter, a ne smetnja miru i stabilnosti u regionu i da tu sliku treba poslati u svet, čemu mnogo doprinosi to što Srbija trenutno predsedava Generalnoj skupštini UN.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja