Ružić o emisiji: Zloupotrebili Dačićevu dobrotu!

Nije verovao da je nameštaljka

Ružić o emisiji: Zloupotrebili Dačićevu dobrotu!

Politika -
Bilo bi krajnje vreme da se nađe mera koja bi sankcionisala takvu vrstu šunda koja se propagira preko medija, smatra Ružić

BEOGRAD - Predsednik Izvršnog odbora SPS Branko Ružić ocenio je da je skrivenom kamerom na skaradan način zloupotrebljena dobra volja i profesionalizam "ne Ivice Dačića nego predsednika Vlade jedne države".

"Bilo bi krajnje vreme da se nađe mera koja bi sankcionisala takvu vrstu šunda koja se propagira preko medija. Ovo neće ni na koji načina narušiti ugledu gospodina Dačića ili SPS-a, ali bih voleo da verujem da će ovo biti poslednji put da se ovako nešto dešava", istakao je Ružić. On je dodao da mediji moraju biti slobodni, ali da ne smeju da propagiraju šund i zloupotrebljavaju institucije države i da srozavaju ugled i kulturološki nivo prosečnog građanina Srbije.

Upitan zašto premijer nije otišao iz emisije ako se osećao neprijatno, Ružić je odgovorio da je i "premijer čovek od krvi i mesa", te da u takvoj situaciji "neko ume da se snađe, a neko ne". "Isključivi razlog što je ostao do kraja te kvazi-emisije je što gospodin Dačić nije verovao da se radi o nameštaljci ili skrivenoj kameri. U svakom slučaju, ružna slika koja nije potrebna ni Vladi Srbije ni SPS-u ni premijeru, a ni onima koji su tako nešto osmislili kako bi podigli gledanost ili tiraž", kaže Ružić za "Politiku".

On je naveo i da je "mnogo lakše svakom čoveku da se oseća spontano i slobodno, da bude čovek iz naroda i da uštogljenost ne bude njegova karakterna osobina", dodavši da je premijer Dačić spontan i ima "dobroćudnu crtu". "Takođe je druželjubiv i nikada ne bi posumnjao da će neko zloupotrebiti njegovu dobrotu i njegov profesionalni odnos. Posle ovoga siguran sam da će i on voditi računa na kakve intervue pristaje", kaže Ružić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja