Ljajić: Ugljanin se ne bori za Bošnjake već za sebe
Foto: BETA

Negira iskrenost sporazuma

Ljajić: Ugljanin se ne bori za Bošnjake već za sebe

Politika -
Taj Sporazum se ne odnosi na položaj Bošnjaka, već je to sporazum stranke koja participira u Vladi Srbije sa dve najjače stranke u vladajućoj koaliciji. Koliko sam ja razumeo, tiče se učešća te stranke u organima vlasti na raznim nivoima, kazao je Ljajić

NOVI PAZAR - Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić negirao je da je predsednik Stranke demokratske akcije i ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin potpisao koalicioni sporazum sa liderima Srpske naredne stranke i Socijalističke partije Srbije Aleksandrom Vučićem i Ivicom Dačićem zbog brige za položaj Bošnjaka.

"To nije tačno! To je Sporazum kojim se kadrovima njegove stranke osiguravaju pozicije u organima, odnosno direktorske pozicije. Kakav položaj Bošnjaka?! Taj Sporazum se ne odnosi na položaj Bošnjaka, već je to sporazum stranke koja participira u Vladi Srbije sa dve najjače stranke u vladajućoj koaliciji. Koliko sam ja razumeo, tiče se, ponavljam, učešća te stranke u organima vlasti na raznim nivoima", kazao je Ljajić.

Ljajić, koji je predsednik Socijaldemokratske partije Srbije, negirao je i tvrdnje Ugljanina da su Bošnjaci građani drugog reda u Srbiji.

"Ja da i imam u malom mozgu, u podsvesti, da su Bošnjaci građani drugog reda, ni dana ne bih sedeo u Vladi Srbije. Ako je to tačno što je rekao Ugljanin, ako se krše prava, to znači da smo ja i on učestvovali u kršenju tih prava Bošnjaka u ovoj, ali i prethodnoj Vladi Srbije gde smo zajedno bili. Te ocene apsolutno ne stoje", rekao je Ljajić.

Ljajić je, međutim, dodao da problemi postoje i da su oni nasleđeni iz prošlosti. "Svi znamo da ima manje Bošnjaka u, recimo, policiji. Ali, to je proces balansiranja etničke strukture koji će trajati. Jer, ne možete izbaciti neke policajce pa da primite druge. Ali ako poredite sadašnje stanje Bošnjaka sa stanjem od pre deset godina, to su neuporedive kategorije", rekao je Ljajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track