Dačić pozvao Tusku na uzdržanost oko Kosova
Foto: Beta

Davutoglu u Beogradu

Dačić pozvao Tusku na uzdržanost oko Kosova

Politika -
Šef turske diplomatije ocenio da je Srbija ključna država na Balkanu
1 / 5 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova Turske Ahmet Davutoglu složili su danas da se dijalogom rešavaju sva otvorena pitanja, a premijer Srbije pozvao je na uzdržanost Tursku kada je reč o rešavanju pitanja Kosova i Metohije.Premijer Dačić poručio je da je političko pozicioniranje Turske od velikog značaja za stabilnost zapadnog Balkana.Davutoglu je ocenio da je Srbija ključna država na Balkanu i podržao reforme u Srbiji, kao i nastojanje da se mirnim putem i dijalogom rešavaju sva otvorena pitanja.

Dačić i Davutoglu potvrdili su da će ove godine u Beogradu biti održan samit dveju vlada, od kojeg se očekuje da unapredi bilateralne odnose između Srbije i Turske.

Unapređenje ekonomskih odnosa je prioritet, a cilj da se robna razmena između dve zemlje udvostruči i dođe na nivo od milijardu evra godišnje, rečeno je na sastanku Dačića i Davutoglua.

Davutoglu u Bajrakli džamiji

Šef turske diplomatije Davutoglu obišao je danas Bajrakli džamiju u Beogradu gde je razgovarao sa Beogradskim muftijom Muhamedom Jusufspahićem, javlja Tanjug.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja