Srbija u najboljoj poziciji za poslednjih 25 godina
Foto: KURIR

Aleksandar Vučić

Srbija u najboljoj poziciji za poslednjih 25 godina

Politika -
Borba protiv korupcije i kriminala je institucionalizovana i priznata. Uspeli smo da zaustavimo brojne negativne trendove u našoj ekonomiji, nemamo više rast nezaposlenosti. Dinar je prvi put šest meseci apsolutno stabilan. Imali smo prvi put neveliki ali ipak rast industrijske proizvodnje u decembru...

BEOGRAD - Vlada Srbije i saradnja sa Ivicom Dačićem donela je šest meseci dobrih rezultata i to nije pitanje naših ličnih odnosa. Ja ga cenim, ali mi nikada nismo iskazivali ni ljubav ni simpatije ni istorijska pomirenja kao neki drugi, niti je to naš posao. Naš posao je da ostvarimo one ciljeve zbog kojih smo uspostavili ovakvu Vladu Srbije, koja je postigla mnogo bolje rezultate nego prethodna vlada u četiri godine, poručio je potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić u intervjuu za RTS!- Pokušaću da budem kratak. Međunarodna pozicija Srbije je nikad bolja u njenoj savremenoj istoriji, u poslednjih 25 godina. Nikada bolja! Sa druge strane, borba protiv korupcije i kriminala je ne samo pokrenuta sa mrtve tačke, već najvećim delom institucionalizovana i priznata, pre svega od građana ove zemlje, ali, ako hoćete, i od međunarodne zajednice.Treća stvar, uspeli smo da zaustavimo brojne negativne trendove u našoj ekonomiji, nemamo više rast nezaposlenosti. Dakle, kad smo preuzeli vladu, bila je 26,7 odsto, sada nije to na 35 ili 40 odsto, nego 26,5 sto. Dinar je prvi put šest meseci apsolutno stabilan. Imali smo prvi put neveliki ali ipak rast industrijske proizvodnje u decembru, iako se to najviše vezivalo za auto industriju i za naftnu industriju. Još je sve rovito ali očekujemo da u narednom periodu uz ove investicije koje očekujemo iz Emirata, Angole, Azerbejdžana, mnogih drugih zemalja, uz ono što treba da usledi iz Kanade, Nemačke, mnogih evropskih ili zapadnih zemalja, da ćemo postići ozbiljnije rezultate - dodje Vučić i najavljuje snažan nastavak borbe protiv korupcije.

- U vezi sa svim je moguć kompromis, osim kada je reč o odluci da svi nadležni državni organi preduzimaju mere protiv organizovanog kriminala i korupcije, protiv svakog bez obzira na ime, prezime, i funkciju - poručio je potpredsednik Vlade. Lider Srpske napredne stranke, komentarišući aktuelne odnose u vladajućoj koaliciji, kaže da je na kraju najvažnije ono što će pisati na semaforu, a to je rezultat. Na pitanje da li je na sednici Vlade bilo reči o kontaktima premijera sa pripadnicima Šarićevog klana odgovara:- Ne, na vladu dolazi u napred utvrđeni dnevni red... Ali ako želite da predstavite ministre kao nekakve poslušnike ili nezainteresovane, nije to razlog. Imamo koordinaciju na kojoj se o tome razgovara - dodao je.Vučić je dodao da nije bilo nikakvih privremenih dogovora da Milorad Veljović nastavi da obalja funkciju direktora policije "niti je to, kako neki predstavljaju, ključna stvar oko svega". Prosto, ljudi zaboravljaju, čini mi se ponekada pojedini političari, ne ljutite se, ne mislim ništa loše da kažem, zbog našeg pristupa i pojedini mediji, pristupaju tome na jedan način koji bi trebalo to da estradizuje sve i da predstavi ovo u malo manje ozbiljnom svetlu. Dakle, bavimo se suštinskim stvarima i suštinskim problemima, a taj problem svakako nije najveći u državi kako ga predstavljaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track