Završen sastanak Nikolić - Jahjaga - Ešton

Brisel

Završen sastanak Nikolić - Jahjaga - Ešton

Politika -
Razgovor sa Eštonovom prethodi trojnom sastanku Nikolića, Ešton i kosovske predsednice Atifere Jahjage, čiji je početak planiran za 17 sati

BRISEL - Trojni sastanak predsednika Srbije Tomislava Nikolića, predsednice privremenih institucija u Prištini Atifete Jahjage i visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton počeo je danas, nešto posle 17.30 sati, u zgradi Evropske spoljne službe (EEAS), na briselskom trgu Šuman.

Sastanku prisustvuju i savetnik predsednika Srbije za spoljnu politiku Marko Đurić i savetnik Jahjage Ramuš Tahiri. Trojnom sastanku su prethodili odvojeni razgovori Ešton sa Nikolićem i Jahjagom. Očekuje se da se Nikolić posle sastanka obrati medijima.

Današnji sastanak u Briselu je prvi susret Nikolića i Jahjage u okviru dijaloga Beograda i Prištine. Nikolić je uoči susreta ocenio da on ne može biti protokoloran, iako je, s obzirom na to da je reč o njihovom prvom susretu, tako zamišljen. Svojoj sagovornici će, kako je rekao Tanjugu, preneti da je Srbija svoju poziciju precizirala Platformom o Kosovu i Metohiji i da od nje ne može da odstupi.

To je prilika da Jahjaga čuje direktno, a ne posredstvom medija, ono što možda ne voli da čuje, da Srbija ima svoju Rezoluciju, koju je donela na osnovu Platforme, i da niko ko predstavlja Srbiju ne može niti želi od toga da odstupi, poručio je Niklić.Razgovor sa Eštonovom prethodio je trojnom sastanku Nikolića sa Jahjagom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja