Cvetković: Vučiću, hoćeš li da me hapsiš?

Žuri mu se u CZ

Cvetković: Vučiću, hoćeš li da me hapsiš?

Politika -
Mirko Cvetković nedavno je napisao pismo vicepremijeru Vučiću u kojem se raspitivao o aferama s kojima je povezivan u medijima

BEOGRAD - Prpa, bato.Osim što je, po prestanku mandata premijera, Mirko Cvetković počeo da piše knjige, izgleda da se bacio i na pisanje pisama.Prema saznanjima Kurira, bivši premijer i poslanik DS nedavno je prvom potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću poslao pismo u kojem je zatražio da se on izjasni o navodima iz medija po kojima je Cvetković umešan u razne afere. Saznanja Kurira potvrdio je i sam Vučić.- Pisao mi je pismo i pozvao se na ono što su objavili mediji. Ja se izvinjavam što mu na ovakav način odgovaram, a ne u pisanoj formi, ali stvarno nisam u stanju da komentarišem šta objavljuju mediji. Njemu će odgovoriti, ili mu neće odgovoriti, nadležni državni organi i institucije. Ne želim da na bilo koji način ja odgovaram na to šta se pojavilo u jednim, drugim, trećim ili petim novinama - rekao je Vučić.Podsetimo, Kurir je u nekoliko navrata pisao o spornim privatizacijama koje su sprovedene u vreme dok je Mirko Cvetković bio na čelu Agencije za privatizaciju. Kada je reč o aferi „Agrobanka“, Cvetković je u vreme njenog propadanja bio na čelu Ministarstva finansija, ali i na premijerskoj poziciji. Njegov najbliži saradnik Zvonimir Nikezić već je u pritvoru zbog te afere.Početkom decembra, Cvetković je vratio mandat i povukao se s pozicije poslanika. Nedavno je otkrio i da je angažovao advokata. Kako je rekao, za ne daj bože.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Sporne Mirkove privatizacije♦ Sartid - mart 2003.♦ Jugoremedija - jul 2003.♦ Tehnohemija - decembar 2003.♦ Šinvoz - april 2004.♦ Srbija turist - septembar 2003.♦ Putnik - maj 2003.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track