DIPLOMATA: Bivši šef DB zaposlio se u Ministarstvu spoljnih poslova!
Foto: Dado Đilas

Zamenik direktora

DIPLOMATA: Bivši šef DB zaposlio se u Ministarstvu spoljnih poslova!

Politika -
Goran Petrović nije želeo da obelodani na kojem se mestu tačno nalazi, ali je potvrdio da je zaposlen u ministarstvu

BEOGRAD - Bivši načelnik resora Državne bezbednosti (DB) Goran Petrović imenovan je na mesto zamenika direktora Generalne direkcije za bilateralu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Petrović nije želeo da obelodani na kojem se mestu tačno nalazi, ali je potvrdio da je zaposlen u Ministarstvu spoljnih poslova.

Generalna direkcija za bilateralu u okviru Ministarstva spoljnih poslova obuhvata Direkciju za susedne zemlje i jugoistočnu Evropu, Direkciju za Evropu, Direkciju za Rusiju i Evroaziju, Direkciju za Ameriku, Direkciju za Afriku i Bliski istok, Direkciju za Aziju, Australiju i Pacifik, Direkciju za ekonomsku bilateralnu saradnju i Službu za granice.

Petrović je bio na čelu DB od kraja januara 2001. godine do pobune Jedinice za specijalne operacije (JSO) u novembru iste godine. Pre toga je radio kao šef u Službi za istraživanje i dokumentaciju (SID) u Ministarstvu spoljnih poslova, a mediji su nakon njegovog imenovanja spekulisali da je kao kontraobaveštajac bio zadužen za američki sektor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track