URS: DS se ulaguje naprednjacima!

Svađa u Skupštini

URS: DS se ulaguje naprednjacima!

Politika -
Oštru polemiku izazvao je jedan poslanik demokrata, koji je rekao da vladajućoj većini tema zapošljavanja nije važna

BEOGRAD - Poslanici DS i URS oštro su večeras polemisali o tome ko je kriv za nezaposenost u zemlji, a poslanici URS-a su demokratama poručili da se "ulaguju naprednjacima" i da žele da uđu u vladu. Oštru polemiku izazvao je demokrata Janko Veselinović, koji je vladajuću većinu "prozvao" da im tema zapošljavanja nije važna budući da sala nije ni približno puna kao pre dva dana kada se raspravljalo o izmenama Zakona o VOA i VBA.

"Ova tema izgleda nije interesantna vladajućoj koaliciji, da li je program SNS, SPS i drugih vladajućih stranaka bio izmene Zakona o VOA i VBA ili nova radna mesta", rekao je Veselinović koji je debatu o potvrđivanju konvencija iz oblasti rada iskoristio za kritike na račun ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića. "Neće biti za penzije, bude li Dinkić punio budžet za zapošljavanje", rekao je Veselinović ministru rada Jovanu Krkobabiću, koji je u ime vlade "branio" predložene konvencije.

Na to je replicirao šef poslanika URS-a Vladimir Ilić koji je demokratama poručio da im niko više ne veruje i da je vreme da prihvatite deo odgovronosti, a ne da je stalno prebacuju na druge. Uzvratio je šef poslanika DS Borislav Stefanović rečima da njima zapravo nije kriv URS, "već cela ova vlast", odnosno da se obraća, pre svega, naprednjacima koji, kako je rekao, nisu izvukli pouku iz onoga što se desilo DS. "Evo, obraćam se SNS. Vi naprednjaci ste krivi što dajete jednom čoveku sa malim procentom podrške da vodi ekonomiju i što tolerišete te ljude da nama stalno drže pridike ne shvatajući da drže pridike sami sebi, jer su bili u prethodnoj vladi. Vi ste krivi, jer nijednu pouku iz našeg slučaja niste izvukli", rekao je Stefanović.

"Pomislio sam da će sada Stefanović oštro da odbrusi, a ovo je ulagivanje poput njegovog lidera….Nemojte vi njima da solite pamet i da ih (SNS) plašite URS-om, napravili ste katastrofu u zemlji, niko vam ne veruje", uzvratio je šef poslanika URS i dodao da demokrate očigledno žele da uđu u vladu. Ilić je rekao i da za razliku od predsednika URS-a Dinkića, koji je smanjio deficit u budžetu, kao i dug koji su demokrate napravile, "lider DS Dragan Đilas neće da odgovori ni odakle mu bogatstvo, ni kako je on dobio poslove".

Šef poslanika DS Stefanović je poručio da demokrate ne traže da uđu u neku vladu, već da žele da pokažu da nova vlast nije uradila ništa. U polemiku se uključio i naprednjak Zoran Babić, koji je "primetio" da je "nadahnuto izlaganje", koje je bilo manje o temi dnevnog reda, a više o dnevno-političkim stvarima, karakteriše neistinitost i manjak činjenica.

"Vi izgleda zaboravljate da nije dovoljno da DS promeni predsednika i nekoliko poslanika i "puj pike" odgovrnosti nema, e pa ima odgovrnosti", poručio je Babić. Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović rekao je poslanicima da je vreme da se vrate na dnevni red. Pred poslanicima je, inače, potvrđivanje dve konvencije Međunarodne organizacije rada o privatnim agencijama za zapošljavanje i o administraciji rada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track