Ešton: Dačić i Tači rade pravu stvar

Ešton: Dačić i Tači rade pravu stvar

Politika -
Najavljujući novu rundu dijaloga zakazanu za 19. i 20. februar, Ešton je pohvalila Dačića i Tačija zbog konstruktivnog pristupa diskusiji

NJUJORK - Visoka predstavnica Evropske unije za spolnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton rekla je u Savetu bezbednosti (SB) Ujedinjenih nacija da je dijalog Beograda i Prištine u kome posreduje “težak”, ali da premijeri Srbije Ivica Dačić i Kosova Hašim Tači “rade pravu stvar” i da uživaju njenu punu podršku.

Ešton je sinoć u govoru pred SB UN u Njujorku navela susprovođenje sporazuma o integrisanoj kontroli prelaza (IBM), sporazum o zaštiti kulturnog nasleđa i dogovor o razmeni oficira za vezu kao tri konkretna rezultata dosad postignuta tokom dijaloga.

Najavljujući novu rundu dijaloga zakazanu za 19. i 20. februar, Ešton je pohvalila Dačića i Tačija zbog konstruktivnog pristupa diskusiji.

“Ovaj proces nii za koga nije lak, ali obojica znaju da rade pravu stvar i imaju našu punu podršku”, rekla je Ešton.

Visoka predstavnica je istakla i da je prošlonedeljni briselski susret predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa kosovskom predsednicom Atifetom Jahjagom bio “važan korak u normalizaciji odnosa Srbije i Kosova".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track