Vulin: Srbija neće napustiti svoj narod na Kosmetu

Zubin potok

Vulin: Srbija neće napustiti svoj narod na Kosmetu

Politika -
Srbija neće doneti nijednu odluku koja će biti protiv interesa Srba koji žive na Kosovu, poručio direktor Kancelarije za Kosmet

ZUBIN POTOK - Direktor Kancelarije za Kosovo Aleksandar Vulin izjavio je u Zubinom Potoku da Srbija neće napustiti svoj narod na Kosovu.

"Srbija neće doneti nijednu odluku koja će biti protiv interesa Srba koji žive na Kosovu", rekao je Vulin na svečanoj akademiji održanoj povodom Dana državnosti Srbije. Svečanosti su prisustvovali i vladika raško-prizrenski Teodosije, predstavnici deset bratskih opština iz centralne Srbije i Vojvodine i predstavnici lokalnih samouprava sa Kosova. Potpisana je i povelja o bratimljenju Zubinog Potoka sa beogradskom opštinom Zemun, kao i sa Bačkom Palankom, Novom Crnjom, Kragujevcem, Sremskom Mitrovicom, Surčinom, Čajetinom, Ubom, Osečinom i Pećincima.

Predsednik Opštine Zubim Potok Slaviša Ristić uručio im je ključeve opštine i poželeo "da se bratska vrata jednom otvore i nikada ne zatvore". Ristić je rekao da Srbi sa severa Kosova neće prihvatiti kosovske institucije, nego će još više raditi na jačanju institucija države Srbije jer su to "jedine institucije kojima narod veruje". "Srbi proslavljaju Sretenje, praznik svoje države Srbije, zabrinuti za svoju budućnost i opstanak, za očuvane svojih porodica, domova, svetinja i grobova, sa zebnjom gledaju u postignute dogovore i Sporazume u Briselu i zbog toga su zabrinuti zbog nastavka dijaloga", rekao je Ristić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja