Nikolić: Kažem Tito i odmah se razumemo!

Esperanto u međunarodnim odnosima

Nikolić: Kažem Tito i odmah se razumemo!

Politika -
U mnogim zemljama danas dovoljno reći "Tito", iako sam žestoko kritikovao mnoge stvari iz Titovog vremena, rekao predsednik Srbije

BEOGRAD - Ako je spremna, Srbija vrlo brzo može da računa na investicije iz Turske, Azerbejdžana, Rusije i Ujedinjenih Arapaskih Emirata, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić."Intenzivno razmišljam o tome da moja putovanja i kontakti sa predsednicima država i vlada donesu konkretnu korist za građane Srbije", naglasio je Nikolić.

On je napomenuo i da je u mnogim zemljama danas dovoljno reći "Tito", iako je, kako je rekao, žestoko kritikovao mnoge stvari iz Titovog vremena. Nikolić je ocenio i da "treba da trgne" nekoliko ministarstava da se bave projektima, a ne samo kreditima, zaduživanjima i potrošnjom.

Na pitanje kakav će biti njegov govor na sednici Generalne skupštine UN posvećenoj radu međunarodnih krivičnih tribunala, Nikolić je odgovorio da možda i ne bi govorio u Njujorku ako bi Haški sud dozvolio da svi Srbi, koji sada služe kazne u različitim zemljama, budu prebačeni na izdržavanje kazni u Srbiju."To bi bio znak da Hag ima isti tretman prema svima. Moj odnos prema Hagu se nije promenio od onog dana kad sam bio šef tima za odbranu Vojislava Šešelja. Šta sam mislio onda, mislim i sada", rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track