Vučić u radnoj poseti Emiratima

Vučić u radnoj poseti Emiratima

Politika -
Vučić će se sastati s prestolonaslednikom i šefom države šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, a potpisaće i Zajedničku izjavu o uspostavljanju strateškog partnerstva i Sporazum o saradnji u oblasti odbrane

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić boraviće od subote do 18. februara u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), gde će potpisati Međudržavni sporazum o saradnji Srbije i te zemlje.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, Vučić će se sastati s prestolonaslednikom i šefom države šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, a potpisaće i Zajedničku izjavu o uspostavljanju strateškog partnerstva i Sporazum o saradnji u oblasti odbrane.

Vučić će prisustvovati i potpisivanju ugovora o zajedničkom razvoju i snabdevanju raketnog sistema ALAS između kompanije Emirates Advance Researć and Tećnology i Jugoimport SDPR iz Srbije, kao i drugih ugovora iz oblasti namenske industrije.

Kako se navodi, Vučić će tokom dvodnevne radne posete prisustvovati i otvaranju Međunarodnog sajma opreme i naoružanja (IDEX) u Abu Dabiju i imati sastanke s predstavnicima razvojnog fonda i drugih kompanija zainteresovanih za ulaganja u Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track