NIKOLIĆ:Vlada Srbije mora biti stabilna

Poručio

NIKOLIĆ:Vlada Srbije mora biti stabilna

Politika -
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je Vladi Srbije da se ne igraju sa stabilnošću vlade do juna kada se odlučuje o dobijanju datuma za otpočinjanju pregovora sa EU

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u subotu uveče da je pitanje da li je vlada stabilna, pitanje za one koji se nalaze u Nemanjinoj 11, ali im je i poručio da se ne igraju sa stabilnošću vlade do juna, kada treba da se odlučuje o dobijanju datuma za otpočinjanje pregovora sa EU.

"Da li sam zadovoljan poslovima koje vlada obavlja - zadovoljan sam, da li je mandat poveren pravoj vladi - poveren je, a da li je stabilna vlada i da li će opstati ili ne to je pitanje za Nemanjinu 11. Mene mogu da pitaju za savet i ja im dajem savet, ne igrajte se do juna zato što mnogo toga ulažemo u pokušaj da dobijemo datum za početak pregovora sa EU“ rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao da će posle toga splasnuti oduševljenje i entuzijazam i da će, verovatno, neko i odlučiti da ide na izbore, ali da se to sada ne zna.

On je rekao da je o stabilnosti vlade i o drugim stvarima često razgovarao s premijerom Ivicom Dačićem, ističući da je premijer trenutno na udaru.

"Mislim da je pogrešio kada je prvi put to pomenuto i trebalo je odmah da ispriča sve šta se dešavalo", kazao je Nikolić, odgovarajući na pitanja vezana za stabilnost vlade i povezivanje premijera sa nekim od članova Šarićevog klana.

"Mislim da je pritisak na Dačića ogroman i da bi mu samo još falilo da i mi ostali počnemo da ga napadamo i pitanje je kako bi uošte i psihički podneo takve napade", rekao je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, novi izbori bi doneli novi raspored snaga uz ocenu da se u vladi pokazalo ko zaslužuje još veće poverenje, ko ovoliko koliko je imao, ko manje...

Nikolić je dodao da među strankama koje nisu na vlasti niko nije iskočio, što bi mu eventualno podiglo rejting i ugled.

On je rekao i da ne utiče, niti se interesuje za "krađu izbornih listića", navodeći da je to posao nadležnih organa i da on ne želi da utiče na njih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track