Otvorena birališta u sve tri izborne jedinice

Otvorena birališta u sve tri izborne jedinice

Politika -
Ukupno je registrovano 78.433 birača koji će, do 20 sati moći da glasaju na ukupno 83 biračka mesta

NOVI SAD - Na dopunskim izborima za poslanike Skupštine Vojvodine po većinskom izbornom sistemu, u ukupno tri izborne jedinice - Zrenjaninu, Apatinu i Srbobranu, otvorena su blagovremeno u sedam sati, a glasanje je počelo u redu.

U sve tri izborne jedinice ukupno je registrovano 78.433 birača koji će, do 20 sati moći da glasaju na ukupno 83 biračka mesta, objavljeno je jutros na sajtu Pokrajinske izborne komisije.

Izbori su raspisani krajem prošle godine zato što su ostavke na poslanička mesta, zbog nespojivosti funkcija, podneli gradonačelnik Zrenjanina kao i predsednici opština, Apatina i Srbobrana.

U izbornoj jedinici 17 Zrenjanin III utvrđena je izborna lista sa deset kandidata, dok je na zbirnim listama izbornih jedinica 3 Apatin i 49 Srbobran po osam kandidata političkih stranaka, koalicija ili grupa građana.

Prema izbornim pravilima, za poslanika u pokrajinskoj skupštini biće izabran kandidat koji dobije većinu glasova birača koji su glasali, a ukoliko u prvom krugu niko ne dobije potrebnu većinu, glasanje će biti ponovljeno u roku od 15 dana.

Na ponovljenom glasanju biće izabran onaj kandidat koji osvoji najveći broj glasova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track