SDS: Vlast RS prisluškivala Vučićev razgovor!?

Zahtevaju istragu

SDS: Vlast RS prisluškivala Vučićev razgovor!?

Politika -
SDS je saopštio da je Pero Simić, savetnik Milorada Dodika indirektno poručio da režim prisluškuje i snima telefonske razgovore svih onih koje smatraju svojim protivnicima, pa i razgovore potpredsednika Vlade Srbije

SARAJEVO - Srpska demokratska stranka (SDS) pozvala je nadležne institucije da ispitaju slučaj ilegalnog prisluškivanja telefona u Republici Srpskoj.

SDS je ukazao "na sve više indicija da vladajuće strukture vrše ilegalno prisluškivanje telefona u Republici Srpskoj za političke i stranačke svrhe".

"Poslednji primjer za to je javno iznesena tvrdnja savetnika predsednika RS Pere Simića što jest, a što nije stvarni sadržaj telefonskog razgovora predsednika SNS-a i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića sa BN televizijom", navodi se u saopštenju SDS-a.

BN televizija je u četvrtak 14. februara u centralnoj informativnoj emisiji objavila Vučićevu tonsku izjavu koju su novinari te TV kuće snimili putem telefona, a kojom "Vučić poziva vlasti Republike Srpske da se uključe u borbu protiv kriminala i korupcije".

Savetnik predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, Pero Simić, tvrdi da Vučić, posredstvom BN televizije nije uputio nikakav eksplicitan poziv vlastima u Republici Srpskoj da se uključe u borbu protiv kriminala i korupcije, te da je Vučić rekao da se nada da će se borba protiv kriminala i korupcije proširiti i u regionu, pa i u Republici Srpskoj.

SDS je saopštio da je "Pero Simić, savetnik Milorada Dodika indirektno poručio da režim prisluškuje i snima telefonske razgovore svih onih koje smatraju svojim protivnicima, pa i razgovore potpredsednika Vlade Srbije".

"Kako Pero Simić zna što je Aleksandar Vučić izjavio telefonom za BN TV ako to BN TV nije emitovala?" saopšteno je iz SDS-a. Dodaje se da će SDS tražiti istragu nadležne komisije Narodne skupštine RS povodom navodnih neovlaštenih prisluškivanja u objektima telekom operatera MTEL-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja