Vuk Jeremić hoće da pređe u SNS?

Kakav Đilas, Vučić je zakon

Vuk Jeremić hoće da pređe u SNS?

Politika -
Predsedavajući GS UN, nekad funkcioner DS, video se nedavno s Vučićem, sa kojim je razgovarao o prelasku u njegovu stranku

BEOGRAD - Čika Aco, čika Aco...Vuk Jeremić, predsedavajući GS UN i nekad visoko pozicionirani funkcioner DS, razmišlja da pređe u Srpsku naprednu stranku, saznaje Kurir. Jeremić, koga je IO DS pre nekoliko dana isključio iz stranke, prilikom prošlog boravka u Beogradu video se s liderom SNS Aleksandrom Vučićem i razgovarao o svom prelasku pod okrilje naprednjaka.- Jeremić i Vučić su imali otvoren razgovor - šta bi Jeremić mogao da ponudi SNS svojim dolaskom i gde njega vidi vrh stranke ako uzme partijsku knjižicu. Razgovor je bio srdačan, a ostavljen je prostor da obe strane još razmisle - kaže izvor Kurira, a na pitanje šta naprednjake sprečava da Jeremića oberučke prihvate, rekao je:- Unutar SNS se trenutno vaga - Jeremić uživa veliko poštovanje kod država članica Pokreta nesvrstanih, ali nije omiljen kod velikih sila, čija je podrška potrebna naprednjacima. S druge strane, Jeremić uživa veliki ugled kod naroda u Srbiji, bio je jedan od najpopularnijih političara, ali je pitanje kolika je njegova popularnost sada.Od Jeremića nismo uspeli da dobijemo komentar, a Goran Knežević, ministar poljoprivrede iz SNS, kaže da ništa ne zna o susretu Vučića i Jeremića i da o svom nekadašnjem saborcu ima visoko mišljenje.- Vuka poznajem kao velikog stručnjaka i moralnog čoveka. Svakom bi prijalo da ima takvog stručnjaka u svojim redovima - kazao je Knežević.

Ko je Vuk Jeremić♦ Diplomirao teorijsku fiziku na Kembridžu♦ Magistrirao na Harvardu državnu administraciju♦ Posle promena 2000. postavljen za savetnika ministra telekomunikacija SR Jugoslavije♦ Savetnik ministra odbrane SCG za evroatlanska pitanja 2003. ♦ Savetnik za međunarodne odnose i šef spoljnopolitičkog tima predsednika Srbije 2004-2007. ♦ Šef diplomatije 2007-2012 (dva mandata)♦ Predsedavajući GS UN 2012.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track