Knežević: Vučić me nije prozvao

Knežević: Vučić me nije prozvao

Politika -
Ministar je rekao da će se o njegovom radu izjašnjavati nadležni organi, a o političkoj odgovornosti Glavni odbor i vrh SNS

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede i potpredsednik SNS Goran Knežević izjavio je da ga prvi potpredsednik vlade i lider SNS Aleksandar Vučić nije prozvao kada je najavio mogućnost smene pojedinih ministara iz redova naprednjaka.

"Ne osećam se prozvanim, jer mi predsednik SNS i prvi potpredsednik Vlade Srbije lično saopštava da li je i koliko zadovoljan mojim radom. To ne čini preko medija", rekao je Knežević i dodao da će se o njegovom radu izjašnjavati nadležni organi, a o političkoj odgovornosti Glavni odbor i vrh SNS.

"Za rad Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sam odgovoran. Osim toga, o rezultatima rada treba da se izjašnjavaju oni koji su kompetentni ili zakonom za to nadležni, a o političkoj odgovornosti stranka koja me je predložila za ministra", istakao je Knežević.

On je ponovio da je sve mleko koje se nalazi na rafovima prodavnica bezbedno za korišćenje i da nema razloga za strah po zdravlje građana, ali će nadležni organi utvrditi odgovornost svih aktera "mlečne afere" i da će krivci biti kažnjeni.

Upitan da li će zbog "mlečne afere" podneti ostavku koju je zatražio pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić, Knežević je odgovorio da nadležni državni organi utvrde odgovornost svakog aktera ove afere i neka svako odgovara za svoje postupke.

Knežević je ponovio da se sistem bezbednosti hrane koji postoji u Srbiji zasniva na odgovornosti svih - od proizvođača, preko prerađivača, distributera, prodavaca i države.

"Država preduzima ono što je zakonom propisano kao njena uloga, a to je redovan i ponekad vanredni monitoring sistema, preventivne mere i sankcije", dodao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track