Jerkov: DS može u vladu samo posle izbora
Foto: KURIR

Jerkov: DS može u vladu samo posle izbora

Politika -
A i nakon tih izbora, partnere ćemo birati ne po imenu, već isključivo na osnovu onoga što zajedno možemo da uradimo, rekla je ona portparolka DS

NOVI SAD - Portparolka Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov izjavila je danas da se ulazak DS u Vladu Srbije može dogoditi samo posle izbora i dodala da su bespredmetne sve priče koje aludiraju na nekakvu rekonstrukciju postojeće vlade.

A i nakon tih izbora, partnere ćemo birati ne po imenu, već isključivo na osnovu onoga što zajedno možemo da uradimo”, rekla je ona, napominjući da će naredna vlada morati da bude formirana na temeljima “zajedničke vizije bolje Srbije”.

Povodom poruke iz vrha DS da naredne vlade neće biti bez demokrata a tumačenja u javnosti da bi to moglo da znači “preporučivanje” naprednjacima, Jerkov je rekla da će DS pre svega ponuditi svoj plan građanima.

“A kada se kaže da "naredne vlade neće biti bez demokrata", to je zato što smo uvereni u to da će DS biti stožer oko kojeg će se okupiti sve snage spremne i sposobne da se angažuju na sprovođenju tog plana”, kazala je portparolka DS.

Ona je, povodom drugog kruga dopunskih izbora za Skupštinu Vojvodine u tri izborne jedinice, istakla da, bez obzira na njihov konačan ishod, većina koju ima DS sa svojim partnerima u pokrajinskom parlamentu ne može biti uzdrmana.

Jerkov je uverena da će sva tri kandidata DS osvojiti poslaničke mandate, u izbornom takmičenju u Zrenjaninu, Srbobranu i Apatinu sa dvojicom naprednjaka i socijalistom.

“Ali ako naši kandidati kojim slučajem ne pobede, nema mesta razočaranju s obzirom na to da se radi o tradicionalnim uporištima drugih stranaka, u kojima smo sad ipak pojačali poziciju DS-a”, rekla je Aleksandra Jerkov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track