Grubješićeva: Novi DOS kao šminkanje babe

Slikovito

Grubješićeva: Novi DOS kao šminkanje babe

Politika -
Upitana da li je možda bilo kontakata URS sa isključenim članom DS Dušanom Petrovićem, izrazila je zadovoljstvo što je Petrović sada "otkrio sve čari decentralizacije"

BEOGRAD - Članica Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Suzana Grubješić rekla je danas da bi formiranje neke nove organizacije nalik Demokratskoj opoziciji Srbije iz 2000. godine, bilo isto što i "šminkanje babe".

Povodom najave lidera Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića o okupljanju građanske opcije u Srbiji, Suzana Grubješić je kazala da URS ima kontakte sa svima, ali da o tome nije bilo kontakata.

"Napraviti 2013. novi DOS, to vam je kao šminkanje babe", kazala je Grubješić, potpredsednica Vlade Srbije.Upitana da li je možda bilo kontakata URS sa isključenim članom Demokratske stranke Dušanom Petrovićem koji je formirao svoj poslanički klub u Skupštini Srbije, "Zajedno za Srbiju", Suzana Grubješić je izrazila zadovoljstvo što je Petrović sada "otkrio sve čari decentralizacije".

"Drago mi je da je Petrović otkrio sve čari decentralizacije nakon što je postao opozicija i nakon što je izašao iz DS. Inače, o tome (decentralizaciji) ranije nikako nismo mogli da nađemo zajednički jezik jer je Demokratska stranka poprilično nesklona decentralizaciji", kazala je ona.

Upitana o kontaktima Dušana Petrovića s liderom stranke Zajedno za Srbiju Veroljubom Stevanovićem koji je u URS, Suzana Grubješić je navela da ti kontakti "nisu opasnost po URS". "Kontakti postoje. Naravno da se razgovara o svemu. Decentralizacija ne može da bude stranačka tema, kao što to nisu ni evropske integracije. Za to vam je potreban širok konsenzus da biste nešto konkretno uradili u oba posla", rekla je Grubješić.

Na pitanje da li će URS pozvati Petrovića da se pridruži, ona je rekla: "Mi nikoga ne zovemo. Ljudi se sami javljaju i dolaze. Svaki dan neko dolazi u URS".Upitana da li očekuje izbore pošto EU odluči o da li će utvrditi datum početka pregovora o prijemu Srbije, Grubješić je navela da su izbori stalna tema."Ja ne očekujem ništa, ali ako treba da se ide na izbore, ići ćemo na izbore. Ko se izbora boji, ne treba da se bavi politikom, treba da nađe neki mirniji i predvidljiviji posao", rekla je Suzana Grubješić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track