Vulin: Ne prihvatamo ništa što nije u interesu Srba

Dosledno

Vulin: Ne prihvatamo ništa što nije u interesu Srba

Politika -
Srbija neće zbog bilo kakvog pritiska odustati od sebe same i neće prihvatiti bilo kakav sporazum bez obzira kakva sila stoji iza njega, rekao je Vulin

BEOGRAD - Srbija neće prihvatiti sporazum sa Prištinom koji nije u interesu Srba sa Kosova i Metohije, bez obzira kakva sila stojala iza tog sporazuma, izjavio je u Beogradu direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

"Srbija neće zbog bilo kakvog pritiska odustati od sebe same i neće prihvatiti bilo kakav sporazum bez obzira kakva sila stoji iza njega, ako taj sporazum nije u skladu s onim što je usvojila Skupština Srbije i sa interesima Srba sa Kosova i Metohije", rekao je Vulin novinarima u Palati Srbija.

Posle sastanka s ambasadorima zemalja Latinske Amerike, Afrike i Azije, koje nisu priznale nezavisnost Kosova, Vulin je kazao da je od njih zatrazio da njihove države istraju u tom stavu.

Direktor Kancelarije je zineo da je s ambasadorima razgovarao o poslednjoj rundi pregovora Beograda i Prištine u Briselu i izrazio zabrinutost za "sudbinu daljeg pregovaračkog procesa".

"Budući da Priština neće da odustane ni od jednog svog stava, i, budući da svih ovih meseci dijaloga nije bilo značajnog progresa od strane Prištine, izneo sam svoju zabrinutost da će se to loše odraziti na budućnost i stabilnost regiona", ocenio je Vulin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja