SKANDAL: Bošnjaci traže cenzuru Vuka Jeremića
Foto: Tanjug

Brine ih rasprava o Hagu

SKANDAL: Bošnjaci traže cenzuru Vuka Jeremića

Politika -
Očigledno je da raste nervoza kod onih kojima ne odgovara činjenica da će se na pozornici UN predstaviti istina o međunarodnom krivičnom pravosuđu i Haškom tribunalu, rekao predsednik Generalne Skupštine UN Vuk Jeremić

NJUJORK - Predsednik Generalne Skupštine UN Vuk Jeremić reagovao je u subotu na apel Kongresa Bošnjaka Severne Amerike i Savetodavnog Veća za BiH amabasadorki SAD u UN Suzan Rajs, ističući da je očito da raste nervoza kod onih kojima ne odgovara da se predstavi istina.

"Očigledno je da raste nervoza kod onih kojima ne odgovara činjenica da će se na pozornici UN predstaviti istina. Mi ulazimo u poslednju fazu priprema za javnu raspravu o međunarodnom krivičnom pravosuđu 10. aprila i ne obaziremo se na pritiske. Prepodnevni deo te rasprave, u kome pravo nastupa imaju članice UN, biće dobra prilika za sve da iznesu svoj državni stav, pa tako i za BiH", izjavio je Jeremić.

Udruženja Bošnjaka u Severnoj Americi zatražila su u subotu od stalne predstavnice SAD u UN Suzan Rajs da hitno cenzuriše predsednika Generalne skupštine UN Vuka Jeremića i otkaže raspravu u UN o Haškom tribunalu, koja je zakazana za april.

Kongres Bošnjaka Severne Amerike (KBSA) i Savetodavni savet za BiH (ACBH) upozorili su Suzan Rajs na "loše namere" Jeremića prema Haškom tribunalu i na njegova nastojanja da "širi srpski nacionalistički program".

U saopštenju KBSA i ACBH izražava se zabrinutost u vezi sa predstojećom raspravom u UN, zakazanom za april, na temu Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track