LUDILO U DS: Stefanović nudio ostavku, Šapić pretio Mićunoviću!

Svađa na sednici Predsedništva DS

LUDILO U DS: Stefanović nudio ostavku, Šapić pretio Mićunoviću!

Politika -
Funkcioner DS Borko Stefanović podnosio ostavke na sve stranačke funkcije zbog Đilasovog autoritarnog odnosa prema njemu, a Aleksandar Šapić vikao na Mićunovića

BEOGRAD - Raspad sistema.Demokratskoj stranci, pod vođstvom Dragana Đilasa, već duže vreme ne cvetaju ruže - stranački računi su u blokadi zbog duga od tri miliona evra Razvojnoj banci Vojvodine, napuštaju ih odbori širom Srbije, podrška među biračima od 13 odsto je na istorijskom minimumu, ali je nervoza kulminirala na prekjučerašnjoj sednici Predsedništva DS, na kojoj su se demokrate toliko svađale da je perje letelo na sve strane. Kako Kurir saznaje, Borko Stefanović je više puta nudio da podnese ostavke na sve stranačke funkcije zbog diktatorskog odnosa lidera Đilasa, dok se predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić bukvalno drao na Dragoljuba Mićunovića, predsednika Političkog saveta i jednog od osnivača DS.- Na Predsedništvu DS bio je opšti pičvajz. Borko Stefanović je čak podnosio ostavke na sve funkcije zbog Đilasovog autoritarnog odnosa prema njemu. Čoveku je prekipeo taj diktatorski odnos. Međutim, Balša Božović generalni sekretar DS ga je ubeđivao da ne podnosi ostavku. Stranka se obasipa po svim šavovima i većina smatra da je neophodno sačuvati prepoznatljive ljude - navodi izvor Kurira iz vrha DS.Prema njegovim rečina, rasprava se vodila na više frontova, ali je prešla sve granice pristojnosti kada se Šapić drao na Mićunovića.- Ludnica kompletna. Šapić se svađao s Mićunom, poručivši i njemu, ali i svima prisutnima da je bolje da odu svi iz DS nego da se suprotstavljaju predsedniku - priča naš sagovornik.Kurir je, podsetimo, pisao da se Mićunović na prethodnoj sednici Predsedništva DS žestoko posvađao s liderom Đilasom, kome je u jednom trenutku rekao: „Tebe kao da je neko poslao da nam uništiš stranku“. Mićunovićeva ljutnja prema Đilasu, kako nam je tada rečeno, potiče od činjenice da je njegovim dolaskom na čelo DS stranka počela naglo da se urušava.

Borko Stefanović
Borko Stefanović

Mućun je ranije govorio da iz DS mogu samo da ga isteraju. Član DS od 1989.
Mućun je ranije govorio da iz DS mogu samo da ga isteraju. Član DS od 1989.

Svađaroši zanemeliNiko od aktera juče nije želeo da govori o sukobima na sednici Predsedništva DS. Borko Stefanović je kratko poručio da nema nikakav komentar, Aleksandar Šapić i Balša Božović nisu odgovarali na pozive Kurira, dok je Dragoljub Mićunović bio nedostupan. Time su demokrate nastavile da poštuju zabranu lidera Dragana Đilasa da ne daju izjave za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track