Vulin: Srbija će jačati svoje institucije na Kosovu
Foto: Tanjug

U poseti Zdravstvenom centru

Vulin: Srbija će jačati svoje institucije na Kosovu

Politika -
Država Srbija nije na Kosovu i Metohiji da nestane i da se povlači, ona je ovde da bi ojačala svoje institucije, a ne da bi ih ugasila, rekao direktor vladine Kancelarije za KiM

KOSOVSKA MITOVICA - Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin rekao je danas da je Srbija na Kosovu da bi ojačala svoje institucije, a ne da bi ih gasila.

"Država Srbija nije na Kosovu i Metohiji da nestane i da se povlači, ona je ovde da bi ojačala svoje institucije, a ne da bi ih ugasila", rekao je Vulin u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici gde je razgovarao s novim rukovodstvom te ustanove.

On je kazao da je taj Zdravstveni centar najznačajnija institucija države Srbije na Kosovu.

"Bez nje život jednostavno nije moguć jer se tu leči i veći broj pacijenata nego što je predviđeno, često nemaju urednu dokumentaciju i overene zdravstvene knjižice, ali to nije prepreka da se svima njima pruži adekvatna zdravstvena zaštita", rekao je Vulin.

On je kazao da će taj Zdravstveni centra dobiti svaku vrstu pomoći i da ni jedno radno mesto neće biti ugašeno, a zahvalio je svim zaposlenima na "trudu i pregalaštvu".

Vulin je dodao da je nadležni u Ministarstvu zdravlja Srbije, Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje i Kancelariji za Kosovu i Metohiju treba da učine sve da zdravstvena zaštita bude kvalitetnija i da se još više radi na očuvanju zdravlja svih građana na Kosovu i Metohiji.

"Rešićemo probleme s platama, dežurstvima, nesmetanim snabdevanjem lekovima i sanitetskim materijalom i obnavljanju opreme", rekao je Vulin.

Vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović založio se za unapređenje rada te ustanove kako bi pacijentima koji dolaze da se leče i južno i severno od reke Ibar bila pružena odgovarajuća zdravstvena zaštita.

"Očekujemo i brzo rešavanje problema koje smo imali proteklih meseci u isplati zarada u nekim delovima funkcionisanja zdravstvene zaštite, kako bi ona bila što kvalitetnija", rekao je Ivanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track