Beko: Ne predstavljam opasnost po Vučića

Reagovanje

Beko: Ne predstavljam opasnost po Vučića

Politika -
Ovo je najozbiljnija i najbesmislenija optužba kojoj sam do danas bio izložen, kaže biznismen

BEOGRAD - Biznismen Milan Beko negirao je danas da predstavlja opasnost za bezbednost prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i ocenio da se radi o "najozbiljnijoj i najbesmislenijoj optužbi" kojoj je bio izložen."Ovo je najozbiljnija i najbesmislenija optužba kojoj sam do danas bio izložen. Sasvim je sigurno da ja ne predstavljam opasnost za bezbednost Aleksandra Vučića i verujem da on to zna. Posle ubistva premijera Đinđića niko nema pravo da ignoriše realnu opsnost kojoj je izložen svaki istaknuti pojedinac u našem društvu. Odbrana Aleksandra Vučića, ali i odbrana države, ekonomije, poretka, zavisi od snage i funkionalnosti institucija.

Tabloidno društvo, estradni politički voluntarizam, tabloidni mediji, na suprotnoj su strani. Oni predstavljaju promotere zakona rulje i najveća su pretnja ukupnoj sigurnosti. I Vučićevoj... i mojoj. Ubeđen sam da su besmislice iznete u inervjuu Alekse Jokića njegova lična izmišljotina. Potpuno je neubedljivo da najmoćniji čovek Srbije, Ministar odbrane i Koordinator svih nacionalnih bezbednosnih struktura nema o ovakvoj stvari ubedljivije izvore informisanja niti način da eventualne pretnje osujeti, od samonudećeg Alekse Jokića, savetnika u kabinetu.

Gospodine Jokiću, dobro kažete, poznajemo se. Ne više od toga. Naš poslednji susret bio je prilikom davanja izjava, u svojstvu svedoka, italijanskom državnom tužilastvu o privatizaciji Telekoma Srbija. Tada sam posvedočio da u tom postupku niste imali aktivnu ulogu zbog vašeg gotovo svakodnevnog pijanstva, iako ste bili prisutni i na funkciji. Povodom ove klevete imam nameru da preduzemem odlučne korake pred nadležnim institucijama koje brinu o javnoj bezbednosti. Sa Godspodinom Jokićem ću se opet sresti na sudu", naveo je Milan Beko

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track