Vučić: Plašim se da Brisel ne traži nemoguće!
Foto: Fonet

Vučić: Plašim se da Brisel ne traži nemoguće!

Politika -
Naš ključni partner je Evropa, rekaoje prvi popredsednik Vlade Srbije

BEOGRAD- Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nada da je kompromis i dogovor u razgovorima u Briselu moguć ali i izrazio bojazan da će se od Srbije tražiti i nešto što nije moguće da ispuni.

"Definisao bih to ovako - nadam se da je kompromis moguć, a plašim se da će tražiti od nas ono što nije moguće", rekao je Vučić gostujući u jutarnjem programu TV Pink.

Govoreći o značaju dobijanja datuma za početak pregovora za članstvo u EU, Vučić je rekao da prvo treba pogledati lice i naličje Srbije i videti koliko smo siromašni i koliko velike ekonomske probleme imamo i naznačio da 50 dosto razmene dobara imamo upravo sa EU.

"Naš ključni partner je Evropa", rekao je Vučić i dodao da su tu prvo ekonomski razlozi, uz napomenu da uvek ima više investitora kada se vidi da je zemlja dobila datum za početak pregovora s Briselom, da je to dobro u vrednosnom smislu a kao treće i najvažnije on je izdvojio modernizaciju zemlje.

"Moramo dobro da razumemo da moramo sebe da menjamo i da ključni cilj mora da bude modernizacija. Ništa ne krijemo i ako ga ne dobijemo (datum), reći ćemo što ga nismo dobili", rekao je Vučić i naveo da i u samoj EU kažu da je Srbija mnogo uradila i napredovala, ne samo po pitanju Kosova već i po standardima u vladavini prava i u drugim oblastima.

Povodom pitanja eventualnog raspisivanja vanrednih izbora, Vučić je rekao da je država važnija od političkih igara i da će se i tu voditi interesima države.

Ne mislim da bi izbori bili dobri i da ih građani žele, rekao je Vučić ali i dodao da ukoliko se postavi pitanje legitimiteta, ono se može proveriti na izborima.

Prema njegovim rečima, razlog za najavljenu rekonstrukciju vlade nije bila afera mleko koju je, kako je rekao teško podneo, jer je u njoj video "sveopšti napad" u kojem je bilo teško braniti se. Svaka vlada ima prolazno vreme u kojem treba sagledati šta je učinjeno, rekao je Vučić.

On je dodao da se u celom tom slučaju informacija o povišenom nivou aflatoksina u mleku nisu najbolje snašli i da su pravljene greške, ali ne sa namerom da se razori država.

"Ali neki su imali takvu nameru i delimično uspeli", rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije govoreći o aferi "aflatoksin" i objasnio da se dnevno gubi na stotine hiljada litara mleka i da je prodaja mleka opala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track