Vučić: Tajkuni preko svojih medija hoće da vrate sistem pljački

Novi udar na borbu protiv korupcije

Vučić: Tajkuni preko svojih medija hoće da vrate sistem pljački

Politika -
Narednih dana i nedelja građani će moći da vide žestok talas borbe protiv korupcije, rezultate tog talasa, koji niko neće moći da zaustavi, ma koliko laži i izmišljotina govorili svaki dan, rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i lider Srpske napredne stranek (SNS) Aleksandar Vučić najavio je danas novi talas borbe protiv korupcije i istakao da tu borbu ne mogu da prekinu političari i tajkuni koji žele povratak starog sistema.

"Narednih dana i nedelja građani će moći da vide žestok talas borbe protiv korupcije, rezultate tog talasa, koji niko neće moći da zaustavi, ma koliko laži i izmišljotina govorili svaki dan", rekao je Vučić za televiziju Pink.

Komentrišući izjavu svog šefa kabineta Alekse Jokića koji je u subotu rekao da je bezbednost vicepremijera ugrožena, Vučiće je kazao da je njegovu izjavu doživeo kao "brigu svog prijatelja za nešto što vidi i očekuje".

"Imam protivnike, ali mislim da nije vreme da se žalim i da kukam", istakao je Vučić.

Njegov šef kabineta rekao je za list "Kurir" da protiv Vučića postoje koncentrisani i sveobuhvatni napadi koji dolaze iz tajkunsko-političko-medijske sfere i da "Miroslav Mišković i Milan Beko, politički lideri koji gube pozicije, i njihove medijske sluge, dobro znaju šta pripremaju".

Vučić je o celom ovom slučaju rekao da postoje veze političara i tajkuna koji imaju svoje medije i koji hoće da vrate stari sistem, ali nije precizirao o kome je reč.

"To su oni koji žele da vrate stari sistem, sistem korupcije, pljački, sistem u kojem se ništa ne bi dešavalo", kazao je Vučić i dodao da to neće dozvoliti i da će se država ponašati odgovorno, odnosno da će "svako ko je počinio krivično delo odgovarati".

Prema njegovim rečima, sada svi u Srbiju znaju da se krađa ne isplati i da više ne funkcioniše "državnio-mafijaški sistem". Vučić je rekao i da su tajkuni imali svoje političare pomoću kojih su dobijali povoljne kredite, koje nikada nisu vratili, i sa kojima su delili novac. On je rekao da će sve sporne privatizacije biti uskoro rešene, kao i da očekuje da će biti podignuta optužnica protiv biznismena Miroslava Miškovića, ali da on nema nameru da utiče na rad tužioca. Potpredsednik vlade nije iznosio detalje o njenoj rekonstrukciji, ali je istakao da afera mleko nije pokretač rekonstrukcije.

"Jako sam teško i lično podneo aferu mleko, ali ona nije razlog za rekonstrukciju" rekao je Vučić i dodao da vlada stalno preispituje svoj rad. On je ocenio da je vlada nešto radila dobro, nešto loše, a o tome će i građani moći da daju svoj sud na vanrednim izborima ako ih zatraže.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track