Vulin: Dokazali smo da Srbija nije Delta
Foto: Marina Lopicic

Poručio sa kongresa PS

Vulin: Dokazali smo da Srbija nije Delta

Politika -
Koalicija predvođena Vučićem vratila je Srbiji nadu, poručio lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin

BEOGRAD - Vraćena nada.Lider Pokreta socijalista (PS) Aleksandar Vulin izjavio je juče da je vladajuća koalicija predvođena pred­sednikom SNS Aleksandrom Vučićem dokazala „da Srbija nije ‘Delta’“.- Nije lice Srbije ono koje smo gledali proteklih 12 godina. Zato je važno da Srbija ima levicu, da bi ponovo ličila na sebe i da ima koaliciju predvođenu Vučićem, koji je Srbiji vratio nadu. PS je još 2008. govorio da „radnik nije rob, seljak sluga, a Srbija ‘Delta’“. Godine 2012. dokazali smo da Srbija nije „Delta“ i hvala ti, Aco, (Vučiću prim. aut) na tome - rekao je Vulin na kongresu te partije.Vulin, direktor Kancelarije za KiM, kazao je da je svakoj generaciji postavljano pitanje „hoćete li dati Kosovo“ i da niko nije rekao „hoću“.- Nećemo ni mi biti ta generacija - kazao je on i istakao da će PS na sledećim izborima „koračati s prijateljima iz SNS i pobediti“.Vučić je uzvratio da u Srbiji više neće biti pojedinaca koji će zbog svog bogatstva biti povlašćeni pred zakonom, kao i da će SNS uz PS „vratiti ponos i dostojanstvo narodu Srbije“.- Želimo normalnu zemlju, u kojoj će naša deca naći posao, gde radnici neće biti robovi, a seljaci sluge. Neće moći da nas zaustave.(B. B.)

Nudili neprihvatljivoU dokumentu koji je odbačen u Briselu pisalo je ono što Srbija ne može da prihvati, rekao je Aleksandar Vulin u „Utisku nedelje“.- Ideja je da se sprovode kosovski zakoni, a da Srbi ne odlučuju ni o čemu - rekao je Vulin i ponovio da Srbija ne može da ide ispod izvršnih i zakonodavnih ovlašćenja.

Bez odštete KosovuVulin je rekao da Srbije neće plaćati ratnu štetu Kosovu, delu svoje zemlje.- Branili smo svoje. Bili smo na svome i još uvek smo - kazao je lider PS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track