SNS: Uvek smo spremni za izbore

Vladimir Cvijan

SNS: Uvek smo spremni za izbore

Politika -
Šef poslaničke grupe SPS u parlamentu Branko Ružić rekao je da postoje "određeni elementi" koji će uticati na eventualnu odluku o izborima, a da je jedan od njih odluka o datumu

BEOGRAD - Srpska napredna stranka saopštila je da je "uvek spremna za izbore", dok su u Socijalističkoj partiji Srbije ocenili da za sada nema razloga za izbore, ali da će na to svakako uticati i odluka o datumu početka pregovora o pridruživanju Srbije EU.

Poslanik SNS-a Vladimir Cvijan, povodom izjave predsednika Srbije Tomislava Nikolića da treba ići na izbore ako Srbija ne dobije datum početka pregovora o pridruživanju, rekao je da je "SNS kao najjača stranka uvek spremna za izbore".

Šef poslaničke grupe SPS u parlamentu Branko Ružić rekao je da postoje "određeni elementi" koji će uticati na eventualnu odluku o izborima, a da je jedan od njih odluka o datumu.

"Da bi došlo do izbora moraju da postoje Ustavom i zakonom propisani uslovi i da činjenično stanje bude takvo da ne postoji parlamentarna većina koja podržava vladu. Nijedan od tih elemenata za sada nije prisutan", rekao je Ružić.

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije Tomislav Nikolić izneo je "legitiman politički stav", koji je "praktično jedno hipotetičko pitanje".

"Videćemo u budućem periodu šta će od svega toga biti", rekao je Ružić i dodao da o tome da li su izbori potrebni treba razgovarati sa partnerima u vladajućoj koaliciji.

"Predsednik Srbije iznosi brigu za ono što su državni vrh i Vlada Srbije postavili pred sebe po pitanju evropskih integracija", rekao je Ružić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track