Najnovije vesti

"Tadić se nije mnogo zanimao za istragu o ubistvu Đinđića"

Srđa Popović tvrdi

"Tadić se nije mnogo zanimao za istragu o ubistvu Đinđića"

Politika
Pravni zastupnik Đinđićeve majke i sestre kaže i da je bivši premijer Zoran Živković podlegao pritiscima zapadnih diplomata i pristao da se "zbog ubistva Đinđića ne uhapsi Vojislav Koštunica"

PODGORICA - Bivši premijer Srbije Zoran Živković je podlegao pritiscima zapadnih diplomata i pristao da se zbog ubistva Đinđića ne uhapsi Vojislav Koštunica, rekao je pravni zastupnik Đinđićeve majke i sestre Srđa Popović. On je takođe rekao da se bivši lider Demokratske stranke Boris Tadić nije mnogo zanimao za istragu i postupak o ubistvu Đinđića.

 

Advokat Popović je za podgorički portal Analitika rekao da je istraga o ubistvu Đinđića došla do političke uloge Koštunice u vezi s tim ubistvom, ali da su zapadne diplomate izvršile pritisak da se on nipošto ne uhapsi. Popović je rekao da nedavnu izjavu crnogorskog premijera Mila Đukanovća da "politički kišobran za ubistvo Đinđića nosi Vojislav Koštunica doživljava "kao krajnje učtivu".

 

Prema rečima Popovića, Đukanović ne bi dao takvu izjavu da nema dokaze za svoju tvrdnju, a on ih, kako je objasnio, može imati jer je u to vreme bio član Vrhovnog saveta odbrane bivše Savezne Republike Jugoslavije. Popović je, takođe, rekao da je specijalni tužilac u predmetu Đinđić, na osnovu "pritisaka" Dobrice Ćosića odustao od saslušanja Vojislava Koštunice u vezi s ubistvom bivšeg premijera Srbije.

 

Ćosić je, kako je naveo Popović, to mogao jer se ponašao kao "neformalni lider tog kruga, te partije, Politbiroa u koji su uključeni akademici, pisci, crkva, novinari". Popović u opširnom intervjuu govori ko je sve i na koji način uticao na sudski postupak u vezi s ubistvom Đinđića. Komentarišući nedavni odgovor Koštunice na izjavu Đukanovića, Popović je rekao da se Koštunica služi diskvalifikacijama.

Zoran Đinđić
Zoran Đinđić

 

Boris Tadić
Boris Tadić

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...