PUKLA TIKVA: Čeda i Đilas se posvađali zbog mandata
Foto: Dado Djilas

Zašto lider DS neće savez sa LDP i LSV

PUKLA TIKVA: Čeda i Đilas se posvađali zbog mandata

Politika -
Predsednik DS odbio ponudu LDP i LSV da naprave zajednički blok, a sve zbog raspodele „plena“ posle izbora

BEOGRAD - Pokarabasili se.Nedavnom zaoštravanju odnosa između LDP i DS Dragana Đilasa doprinela su prestrojavanja članova, a najavljeni razgovori o ujedinjenju opozicije prekinuti su pre nego što su i počeli, saznaje Kurir. Lider demokrata ne samo što nije prihvatio ponudu Čedomira Jovanovića o formiranju izborne koalicije između DS, LDP i LSV nego je zalupio vrata bilo kakvoj saradnji s liberalima, preotevši im istaknutog funkcionera Milivoja Vrebalova, inače potpredsednika Skupštine Vojvodine!Na pitanje šta je zapelo u pregovorima sa Đilasom, izvor Kurira kaže:- Dragan Đilas se ponaša kao Vuk Drašković 2000. godine!Poznato je, naime, da je lider SPO nakon petooktobarske revolucije napustio DOS jer nije bio zadovoljan ponuđenim kvotama, koje je trebalo da mu pripadnu posle izbora.- Đilas je u proteklom periodu stalno bežao od formiranja šire izborne koalicije, da bi na kraju izabrao najgori način da kaže „ne želim da imam ništa s vama!“ Nama je uzeo Vrebalova, LSV je preoteo Aleksandru Jerkov, iz svoje stranke isključio je polovinu ljudi, a druga polovina mu ne veruje. Pitanje je kome on štiti leđa. Ne kažem da svi zajedno možemo da pobedimo SNS na izborima, ali pojedinačno sigurno ne možemo - objašnjava naš sagovornik.(M. M.)

Otimačina članovaKako kaže naš sagovornik, LDP je ogorčen zbog otimanja članova.- Mi njima nikada nismo otimali članove, mada smo imali prilike. Ni bivšeg gradonačelnika Kraljeva Ljubišu Simovića nismo preoteli, nego je on došao kod nas tek nakon što ga je DS šutnuo - kaže naš izvor.

„Gangule“ im nisu smetale kad su se s njima družiliOptužba LDP da Đilasov DS ima način razmišljanja najsličniji političkim vizijama Bidže, Rake ili Gangule naljutila je Aleksandra Šapića, potpredsednika DS, koji je glumio lokalnog batinaša i kriminalca u filmu „Kad porastem, biću Kengur“.- Danas im smeta Gangula, lažni lik iz filma, a kad su se s pravim Gangulama družili i posećivali, tada im je bilo lepo. Sramota - napisao je Šapić na Tviteru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track