Napustio ga i šurak: Muftija gubi kontrolu nad strankom

Cepanje BDZ

Napustio ga i šurak: Muftija gubi kontrolu nad strankom

Politika -
BDZ, stranka koju Zukorlić snažno podržava, u ovom trenutku ima dva tabora iz kojih stižu oprečne informacije o tome da li je predsednik i dalje Emir Elfić (šurak muftije Zukorlića) ili će ga zameniti Jahja Fehratović koga je drugo krilo BDZ predložilo za predsednika

NOVI PAZAR - Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić tvrdi da je Bošnjačka demokratska zajednica (BDZ) ostala neokrnjena pošto ju je napustio predsednik Emir Elfić.

BDZ se podelila u dva krila, iz kojih stižu oprečne informacije o tome ko je na čelu partije. Jedno krilo tvrdi da je i dalje predsednik stranke Emir Elfić, dok dugo krilo navodi da je pokrenut postupak za njegovo smenjivanje.

Na prijemu povodom šestogodišnjice Objediniteljskog sabora, Zukorlić je najviše govorio o "neprijateljima" i o potrebi da se oni "dubokim jarkom" jasno razgraniče od "prijatelja". Zukorlić je rekao da "neprijatelji" stalno stvaraju duple, paralelne, organizacije i kao primere naveo zbivanja u Islamskoj zajednici i u BDZ.

Muftija nije konkretno rekao o kome govori, ali je naglasio da je "vrlo neprijatno" ako je to neko blizak. "Oni koji izađu iz kuće, naškodiće samo sebi i shvatiti šta su uradili kada ostanu sami na ledini", rekao je Zukorlić.

BDZ, stranka koju Zukorlić snažno podržava, u ovom trenutku ima dva tabora iz kojih stižu oprečne informacije o tome da li je predsednik i dalje Emir Elfić (šurak muftije Zukorlića) ili će ga zameniti Jahja Fehratović koga je drugo krilo BDZ danas predložilo za predsednika. Elfić je ranije saopštio da su na Izbornoj skupštini izabrani novi članovi Glavnog odbora i da je on i dalje na čelu BDZ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track