Nikolić: Pajtić deklaracijom skriva lopovluk

Sporna deklaracija

Nikolić: Pajtić deklaracijom skriva lopovluk

Politika -
Ako on misli da je to odbrana Bojana Pajtića od nečega što se oko njega polako priprema, zato što mi se čini da već sada postoji dovoljno dokaza da nije sve rađeno u skladu sa zakonom u vladi koju on vodi, onda nemoj da pokušava da svoju odbranu ostvari tako što će da nam zapreti, kazao je Nikolić.

BEOGRAD- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izrazio je sumnju u poštene namere onih koji najavljuju Deklaraciju o zaštiti prava AP Vojvodine i poručio da vojvođanski premijer Bojan Pajtić "izmišlja problem tamo gde ga nema".

"Mi se nosimo sa mnogo većim alama i silom nego što je to Pajtić, koji izmišlja problem tamo gde ga nema", poručio je Nikolić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Nikolić smatra da je u redu i da je pošten čovek i onaj koji kaže da treba prihvatiti sporazum, kao i onaj koji kaže da ne treba.

"Ali ako vam se pojavi predsednik takozvane Vlade Vojvodine i zakaže sednicu za dan osnivanja NDH, u vreme kada se državno rukovodstvo razapinje između želja i obaveza i mora da odluči šta da radi i otvara nam se još jedan problem, onda počinjem da sumnjam u poštene namere onoga koji je to izrekao", dodao je Nikolić.

Predsednik Srbije je naveo da ponekad političari razmišljaju o sebi lično i onome što ih čeka u narednim mesecima i istakao da ukoliko Pajtić ima drugih problema to nisu problemi Srbije.

"Ako on misli da je to odbrana Bojana Pajtića od nečega što se oko njega polako priprema, zato što mi se čini da već sada postoji dovoljno dokaza da nije sve rađeno u skladu sa zakonom u vladi koju on vodi, onda nemoj da pokušava da svoju odbranu ostvari tako što će da nam zapreti", kazao je Nikolić.

Predsednik je istakao da ako želi Pajtić podnese ostavku i raspiše referendum i nek pita građane da li je Vojvodina diskriminisana.

On je poručio da nema tog čoveka i da niko nije dovoljno jak i moćan da pobedi Srbiju.

I Dodik je rekao je da u ovako teškom momentu za Srbiju ne treba otvarati takve probleme i pozvao na jedinstvo u rešavanju pitanja Kosova i Metohije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track