Dačić traži od Ban Ki-muna: Srpski državljani da izdržavaju kazne u Srbiji
Foto: Marina Lopicic

Dačić traži od Ban Ki-muna: Srpski državljani da izdržavaju kazne u Srbiji

Politika -
Premijer Srbije u pismu Banu navodi da je Srbija spremna da osigura potpunu bezbednost lokacija na kojima bi se služile zatvorske kazne

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić uputio je zahtev generalnom sekretaru UN Ban Ki-munu da omogući da srpski državljani, osuđeni pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju, služe zatvorske kazne u Srbiji.

U pismu Banu Dačić navodi da je Srbija spremna da osigura potpunu bezbednost lokacija na kojima bi se služile zatvorske kazne.

Srbija je spremna da prihvati međunarodni monitoring sprovođenja kazni i ponudi čvrste garancije da osuđenima neće biti odobreno moguće prevremeno oslobađanje, bez relevantne odluke Tribunala, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Dačić je podsetio da je Srbija u januaru 2011. godine potpisala sporazum o izvršenju krivičnih sankcija sa Međunarodnim krivičnim sudom, prema kojem osuđeni pred ovim sudom mogu služiti kazne u Srbiji.

Rasprava o radu međunarodnih krivičnih tribunala biće održana sutra u Generalnoj skupštini UN, na kojoj će učestvovati i prvi čovek svetske organizacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja