SRBI SA SEVERA: Znali smo da će vlada stati iza svog naroda
Foto: Kim

Reakcija na odbijanje sporazuma s Prištinom

SRBI SA SEVERA: Znali smo da će vlada stati iza svog naroda

Politika -
Građani i rukovodstvo prihvataju odluku vlade kao državničku i od nacionalnog značaja kaže Radenko Nedeljković načelnik Kosovsko - mitrovačkog okruga

KOSOVSKA MITROVICA – Srbi sa severa Kosova pozdravljaju stav Vlade Srbije da obije potpisivanje sporazuma sa Prištinom.

„ Ta odluka Vlade Srbije ohrabrenje je Srbima da će ostati na ovim prostorima u sastavu svoje države Srbije. Građani i rukovodstvo prihvataju odluku vlade kao državničku i od nacionalnog značaja. Vrh države je ostao dosledan u obećanju da će reći ne ucenama pretnjam i uslovljavanjima, kaže Radenko Nedeljković načelnik Kosovsko - mitrovačkog okruga.

On je ponovi zahtev Srba sa severa da Ruska Federacija uključi u pregovore i da ruski kontingent u sastavu Kfora ponovo dođe na ovo područije.

Časlav Sofornijević kooordinator za bedzbednost opštine Zvečan kaže da Srbi od Kfora traže da ostane neutralan i da radi svoj posao.

„ Poslednjih dana stižu brojne pretnje iz Prištine i to zabrinjava Srbe, nas ohrabruje odgovor Kfora da će reagovati na sve pokušaje destabilizacije. Mi očekujemo da se tako Kfor i ponaša, Kaže Sofronijević.

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković siguran je da će Beograd u nastavku pregovora biti ohrabren od Ruske Federacije, a raduje i ponovljeni stav Kine da podržava stav Srbije u očuvanju teritorijalnog integriteta države.

„ Verovali smo i verujemo da nas Beograd neće izdati. Ako iz Prištine krenu nasiljem, mi se moramo suprostaviti mirnim putem. Moramo ostati mirini i nema razloga za paniku, ponvljaju Srbi sa severa Kosova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track