Vučić: Zar je zabranjeno kritikovati vojvođansko rukovodstvo
Foto: KURIR

Vučić: Zar je zabranjeno kritikovati vojvođansko rukovodstvo

Politika -
Neki na političkoj sceni su nervozni i u panici zbog brojnih kršenja zakona i ustava koje su oni sami činili u prošlosti, rekao potpredsednik Vlade

BEOGRAD - Vicepremijer i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić odbacio je optužbe Demokratske stranke da naprednjaci ruše ustavni poredak time što se protive Deklaraciji o zaštiti ustavnih prava Vojvodine. "Kako ga rušimo, zato što se pridružujemo nekom skupu? Zar su to zabranjeni skupovi po Ustavu Srbije ili po Ustavu ne smete da kritikujete rukovodstvo AP Vojvodina, ne smete da im kažete ništa ili da održite javni skup", izjavio je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

On je naveo da su neki na političkoj sceni nervozni i u panici zbog brojnih kršenja zakona i ustava koje su oni sami činili u prošlosti. "Uostalom, podsetiću vas, pošto su govorili da nema nikakvih optužnica, danas su stigle nove, a primećujem da ljudi uglavnom ćute po tom pitanju zato što im ne odgovara da kažu kako institucije rade svoj posao", rekao je Vučić.

Predsednik Pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin izjavio je ranije danas da SNS ugrožava ustavni poredak zemlje i ocenio da je najavljeni miting za petak, protiv Deklaracije vojvođanske vlade o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, pokušaj nove "jogurt revolucije".

"U najtežem trenutku za Srbiju SNS urušava ustavni poredak zemlje, napada Ustavom definisane i legitimno izabrane institucije i državne funkcionere", rekao je Vasin na konferenciji za novinare povodom mitinga protiv Deklaracije vlade Vojvodine najavljenog za petak ispred pokrajinske vlade u Novom Sadu. Vasin je tim povodom rekao da Vojvodinom kruže pozivi pristalicama SNS za masovno okupljanje, prepuni, kako je naveo, govora mržnje i poziva na linč.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track