USPELA DEBATA: Ban Ki Mun se zahvalio Nikoliću
Foto: REUTERS

Nikad više učesnika

USPELA DEBATA: Ban Ki Mun se zahvalio Nikoliću

Politika -
Debatu je otvorio predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić, a na njoj je do sada učestvovao najveći broj država u istoriji javnih debata u UN

NJUJORK - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se u Njujorku sa generalnim sekretarom UN Ban Ki-munom, koji mu je zahvalio na učešću u javnoj debati o radu međunarodnih krivičnih sudova.

Kako je rečeno u kabinetu predsednika, Nikolić je generalnom sekretaru UN preneo da presudama Tribunala u Hagu pravda nije zadovoljena i da ta činjenica srpskom narodu daje osećaj rezignacije i nepoverenja prema tom sudu.

"Samim tim pravi cilj - poverenje i uspostavljanje trajnog i održivog mira nije postignut", rekao je predsednik Nikolić tokom susreta sa generalnim sekretarom UN.

U Generalnoj skupštini UN danas je održana javna debata o radu međunarodnih krivičnih sudova, u kojoj su učestvovali predstavnici 82. zemlje.

Predsednik Srbije je u debati oštro kritikivao Haški tribnal, ocenjujući da taj sud nije pomogao, već odmogao pomirenju u bivšoj Jugoslaviji.

Debatu je otvorio predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić, a na njoj je do sada učestvovao najveći broj država u istoriji javnih debata u UN.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track