Najnovije vesti

Legitimisani jer su lepili plakate "Leti, leti, leti, Bojan"

Novi Sad

Legitimisani jer su lepili plakate "Leti, leti, leti, Bojan"

Politika
Potpredsednik organizacije "Treća Srbija" Miroslav Parović rekao da su u nedelju uveče petnaestak aktivista te organizacije legitimisali policajaci u civilu

NOVI SAD - Potpredsednik političke organizacije "Treća Srbija" Miroslav Parović izjavio je da su u nedelju uveče u Novom Sadu petnaestak aktivista te organizacije legitimisali policajaci u civilu, dok su lepili plakate "Leti, leti, leti, Bojan", i da im je zabranjeno lepljenje tih plakata uz pretnju privođenjem.

 

"Između 21 i 22 sata petnaestak naših aktivista je legitimisano dok su lepili plakate u kampanji koja je uredno najavljena u medijima i koja predstavlja legitimno sredstvo političke borbe", rekao je Parović Tanjugu. On je istakao da aktivisti "Treće Srbije" ničim nisu kršili javni red i mir i nisu učinili ništa protivzakonito, te da mu nije jasno zbog čega su legitimisani i zbog čega im je zabranjeno lepljenje plakata.

 

Politička orgaizacija "Treća Srbija" je u saopštenju oštro protestvovala zbog "privođenja i legitimisanja njenih aktivista u Novom Sadu" pri lepljenju plakata na kojima je ispisan tekst „Leti, leti, leti Bojan", a zgrada Vlade Vojvodine prikazana kao nojeva barka, sa navedenom internet adresom "www.trecasrbija.rs ".

 

"Treća Srbija" je navela da je kampanja te političke organizacije za raspisivanje izbora za Skupštinu AP Vojvodine uredno najavljena u medijima i da pored učešća na skupu „Stop razbijanju Srbije", aktivnosti u Skupštini Novog Sada, potpisivanja peticije za smenu Bojana Pajtića, kampanja uključuje i lepljenje plakata i deljenje propagandnog materijala, čiji izgled i smisao nije u bilo kakvoj suprotnosti sa zakonima Srbije.

 

"Plasiranje ovakvih materijala u javnost predstavlja ustaljenu praksu u demokratskim društvima i legitimno i legalno sredstvo političke borbe", kaže se u saopštenju u kome se ističe da su aktivisti "Treće Srbije" privođeni i legitimisani od strane policajaca u civilu kao da, kako se kaže, vrše krivična dela.

 

Iz "Treće Srbije" poručuju da su se nadali da je "vreme dugih kožnih kaputa i jednoumlja davno prošlo" i organima reda postavljaju pitanje zašto nije priveden potpredsednik te organizacije Miroslav Parović ili legitimisan kada je u petak na mitingu izrekao istu poruku koju šalju plakati. 
"Takođe nas zanima i da li se jednako privode i legitimišu vandali koji po novosadskim fasadama ispisuju poruke smrti Srbima i državnim funkcionerima i da li su pronađeni autori tih i grafita Vojvodina republika", navodi se u saopštenju.

 

"Treća Srbija", kaže se u saopštenju, želi da veruje da "Bojan Pajtić i Demokratska stranka nemaju takav uticaj u novosadskoj policiji i pravosuđu Srbije, da bi mogli da spreče bilo kojeg aktera političke scene da pošalje sasvim legalnu i legitimnu poruku javnosti". Na kraju saopštenja se naglašava da će "Treća Srbija" nastaviti sa svojom kampanjom "protiv nelegitimne vlasti i štetne politike.
Bojana Pajtića u Vojvodini", da će ta kampanja ostati u okvirima zakona i da će odoleti svakom pravnom i fizičkom nasilju nad aktivistima te političke organizacije.

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...