Pastor: Neću raspisati vanredne pokrajinske izbore

Predsednik vojvođanskog parlamenta

Pastor: Neću raspisati vanredne pokrajinske izbore

Politika -
Predsednik Skupštine Vojvodine je nezadovoljan što je Vlada Vojvodine odbacila njegovu inicijativu da se o Predlogu deklaracije o zaštiti ustavnih prava Vojvodine ne raspravlja na prvoj narednoj sednici

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da neće raspisati prevremene pokrajinske izbore, bez obzira na prikupljanje potpisa za vanredne izbore i skupove na kojima se traži smenjivanje vojvođanskog premijera Bojana Pajtića.

Pastor je kazao da postoji jasno propisana procedura za raspisivanje pokrajinskih izbora. Predsednik vojvođanskog parlamenta je kazao da je nezadovoljan što je Vlada Vojvodine odbacila njegovu inicijativu da se o Predlogu deklaracije o zaštiti ustavnih prava Vojvodine ne raspravlja na prvoj narednoj sednici, već na nekom od sledećih zasednja.

Dodao je da će, kao predsednik Skupštine Vojvodine, ove nedelje obaviti konsultacije sa šefovima poslaničkih grupa i u dogovoru sa njima odrediti datum prve naredne sednice na kojoj će biti i Predlog deklaracije. Pastor je dodao da će sednici prethoditi zasedanje Odbora Skupštine Vojvodine za ustavno-pravna pitanja na kojem će se takođe raspravljati o Predlogu deklaracije.

Tu deklaraciju SNS i DSS su nazvale secesionističkom i zatražile ostavku Bojana Pajtića i vanredne pokrajinske izbore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track