Najnovije vesti

Eštonova u Tirani i Skoplju

Balkanska turneja

Eštonova u Tirani i Skoplju

Politika
Poseta Beogradu i Prištini nije najavljena, a prema evropskim izvorima u Briselu, Eštonova čeka "na dodatna saznanja" o dijalogu o Kosovu

SKOPLJE/TIRANA - Visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton danas nastavlja posetu regionu razgovorima u Tirani i Skoplju, dan nakon posete Podgorici.

Eštonova će najpre posetiti Tiranu gde će, prema lokalnoj televiziji, razgovarati sa albanskim predsednikom Bujarom Nišanijem, premijerom Saljijem Berišom i liderom opozicije Edijem Ramom.

Kako je najavila portparolka visoke predstavnice Maja Kocijančič, glavni cilj te posete regionu je evropska perspektiva zapadnog Balkana. Eštonova će potom posetiti Skoplje što se, kako podsećaju makedonski mediji, poklapa sa predstavljanjem prolećnog izveštaja Evropske komisije o Makedoniji od čega zavisi da li će zemlja dobiti datum za pregovore na sastanku Evropskog saveta u junu.

Prema najavama, Eštonova će razgovarati sa makedonskim predsednikom Đorđom Ivanovim, premijerom Nikolom Gruevskim, liderom Demokratske unije za integraciju Alijem Ahmetijem kao i sa predsednikom opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije Brankom Crvenkovskim.

Poseta Beogradu i Prištini nije najavljena, a prema evropskim izvorima u Briselu, Eštonova čeka "na dodatna saznanja" o dijalogu o Kosovu da bi najavila tu posetu.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...