Vučić: Moguć referendum
Foto: Zorana Jevtic

SNS podržava sporazum

Vučić: Moguć referendum

Politika -
Ministri iz redova naprednjaka podržaće sporazum s Prištinom, odlučeno na sednici Glavnog odbora SNS, a Vučić nije isključio mogućnost referenduma o sporazumu

BEOGRAD - Jedinstvo.Ministri iz SNS danas će na sednici Vlade podržati sporazum s Prištinom, rekao je lider SNS Aleksandar Vučić, koji nije isključio mogućnost referenduma o sporazumu iz Brisela. Posle šestočasovne sednice Glavnog odbora SNS, koja je bila zatvorena za javnost, Vučić je rekao:- Ukoliko budem procenio, Predsedništvo SNS naredne nedelje može da donese odluku kako i na koji način da pitamo građane da li podržavaju ono što smo uradili. Naš najvažniji cilj je da se uspostavi jedinstvo naroda u Srbiji jer bez toga ne možemo da ostvarimo rezultate u budućnosti - rekao je lider naprednjaka Vučić.On je ponovio da sporazum ne priznaje nezavisnost Kosova i objasnio da raspisivanje referenduma nije pokušaj skrivanja iza naroda.- Ja se ne krijem, niko se ni iza koga neće kriti i jasno ćemo reći koji su naši stavovi. Ako do toga dođe, i narod kaže da je protiv, podrazumeva se da bi istog dana pala Vlada i ja bih morao da podnesem ostavku i u Vladi i u stranci - kazao je Vučić.On je rekao da je na sednici GO vođena demokratska rasprava i istakao da Srbi sa Kosova nisu imali nijednu zamerku. Za odluku o podršci predlogu sporazuma glasalo je 377 članova GO, dva su bila uzdržana i osam protiv. Nije bilo reči o Vojvodini, iako je bilo najavljeno, i sednica o tom pitanju biće održana sledeće sedmice.

Razgovori s opozicijomVučić je rekao da je spreman da razgovara sa svima u opoziciji koji misle da briselski sporazum nije dobar, ali da ne može da razgovara sa onima koji uslovljavaju.- Neću pridike onih koji su svoje obezbedili na Zapadu, ali bi ostaloj deci da uskrate veze sa razvijenim svetom. Moje dete, ono koje su juče na crni barjak natakinjali u porukama koje su mi slali i sutra puni 11 godina, dakle moja Milica ide u rusku školu, pa to bi bilo isto kao kada bih ja držao tirade protiv te zemlje - kazao je on.

Moja deca pate!- Nemam reči kako bih vam opisao da mi sin od 15 godina plače i viče kako će da se ubije zbog onog što dobija preko Fejsbuka. I za to sam ja kriv? Zašto? Zato što sam se borio za Srbe na KiM, što nisam dozvolio da u tački 14 Kosovo dobije stolicu u UN ili promenu tačke 9 za izbor regionalnog komandanta, zbog toga što sam tamo na patos legao ne želeći da im prihvatim sve ono što su tražili? Nijednom detetu više neće slati takve poruke. Srbija će biti pristojna zemlja - rekao je Vučić.

http://www.youtube.com/watch?v=wAnhf5FHDmM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track