STEFANOVIĆ: U petak sednica o briselskom sporazumu
Foto: Marina Lopicic

STEFANOVIĆ: U petak sednica o briselskom sporazumu

Politika -
Sednica je zakazana za 10 sati, a ta odluka je doneta na konsultacijama predsednika Skupštine Srbije sa šefovima poslaničkih grupa

BEOGRAD - Sednica Skupštine Srbije na kojoj će se razgovarati o predloženom sporazumu Beograda i Prištine postignutom u Briselu, biće održana u petak, 26. aprila, rekao je predsednik skupštine Nebojša Stefanović.

Sednica je zakazana za 10 sati, a ta odluka je doneta danas na konsultacijama predsednika Skupštine Srbije sa šefovima poslaničkih grupa.

Stefanović je, nakon konsultacija novinarima u republičkom parlamentu, rekao da očekuje da Vlada Srbije parlamentu sutra dostavi dokument koji će biti tema rasprave i da očekuje da će to biti izveštaj u kome će biti predloženi sporazum.

Stefanović je pojasnio da Skupština Srbije ne može da glasa o predloženom sporazumu, jer bi se time izjašnjavala o ratifikaciji međudržavnog sporazuma, a što bi značilo priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije.

Napominjujući da još uvek nije definisano da li će se poslanici u petak uopšte izjašnjavati, Stefanović je rekao da će se, ako bude glasanja, glasati samo o izveštaju vlade.

Predsednik parlamenta je kazao i da će poslanici imati redovno vreme za raspravu.

Upitan da li će sednici prisustvovati predsednik Srbije Tomislav Nikolić Stefanović je kazao da za sada nije bilo takvih zahteva i da će najverovatnije, budući da se radi o izveštaju vlade, biti prisutni samo članovi vlade.

Stefanović je kazao da je na današnjoj sednici Kolegijuma bilo reči i o pretnjama i da je dogovoreno da to telo danas uputi saopštenje u kojem će osuditi sve vrste pretnji i pozvati na normalizaciju.

Konsultacijama u Skupštini Srbije, pored Stefanovića, prisustvovali su i potpredsednici skupštine Vesna Kovač, Gordana Čomić, Žarko Korać, Konstantin Arsenović, kao i generalni sekretar skupštine Jana Ljubičić.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici parlamentarnih stranaka - šef poslanika SNS i Veroljub Arsić i njegov zamenik Zoran Babić, šef poslanika SPS Branko Ružić i šef poslanika URS Vladimir Ilić, šef poslanika DS Borislav Stefanović, poslanik DS S Jovan Palalić, poslanik LDP Nenad Milić, šef poslanika SPO Aleksandar Jugović, šef poslanika SVM Balint Pastor, kao i šef poslaničke grupe "Zajedno za Srbiju" Dušan Petrovih.Vlada Srbije prihvatila je danas Prvi sporazum o principima koji regulišu normalizaciju odnosa, postignut u dijalogu o Kosovu i Metohiji u Briselu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track