Koštunica predvodio šetnju protiv briselskog sporazuma
Foto: Marko Nedeljkovic

Koštunica predvodio šetnju protiv briselskog sporazuma

Politika -
Kolona se kreće od Filozofskog fakulteta preko Terazija, ulicom Kneza Miloša do Vlade Srbije, gde će predati zahteve među kojima je da se poništi predlog teksta sporazuma iz Brisela i da se raspiše referendum na kome će građani glasati o tom dokumentu
1 / 9 Foto: Marko Nedeljkovic

BEOGRAD - Učesnici protestnog skupa "Nije gotovo - narod se pita" koji organizuje Demokratska stranka Srbije krenuli su u protestnu šetnju protiv sporazuma Beograda i Prištine.

Kolona se kreće od Filozofskog fakulteta preko Terazija, ulicom Kneza Miloša do Vlade Srbije, gde će predati zahteve među kojima su da predsednik i premijer Srbije podnesu ostavke, da se poništi predlog teksta sporazuma iz Brisela i da se raspiše referendum na kome će građani glasati o tom dokumentu.

Na čelu kolone su lider DS S Vojislav Koštunica i ostali funkconeri te stranke, a učesnicima skupa priključile su se i pristalice pokreta Dveri i Srpskog sabora Zavetnici.

Skupu su se priključile i pristalice Obraza koji nose transparent "Kosovo je obraz Srbije".

Učesnici protesta nose zastave DSS, Srbije kao i transparente na kojima između ostalog piše "Nije gotovo - narod se pita", "Branimo Srbiju", "Kosovo je Srbija".

Učesnici skupa iz Dveri nose zastave svog pokreta dok predstavnici Srpskog sabora Zavetnici nose transparent na kome piše "Sveta zemljo, mili rode, sa vama smo do slobode".

Dok kolona prolazi ulicama saobraćaj se privremeno zaustavlja, a proteste obezbeđuje policija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track